پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
سه‌شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۱۳ مهر ۱۴۰۵ | کد خبر: 197379

تحریم‌ها خرید مواد اولیه را دشوارتر کرد؛ افزایش هزینه تمام‌شده مواد اولیه

کیاپرس /رئیس اداره مواد اولیه سازمان غذا و دارو گفت: بخش عمده چالش‌های تأمین مواد اولیه دارویی به مسائل ارزی و بانکی، انتقال منابع مالی، ترخیص گمرکی، حمل‌ونقل و لجستیک مربوط می‌شود و مشکلات فنی و فناوری سهم کمتری در این میان دارند.

به گزارش کیاپرس از ایفدانا، دکتر مهرداد عالمی اظهار کرد: نمی‌توان سهم دقیق هر یک از عوامل مؤثر بر تأمین مواد اولیه را به‌صورت عددی مشخص کرد، اما در عمل مشکلات مربوط به تخصیص و انتقال ارز، نقل‌وانتقال پول، حمل‌ونقل، ترخیص گمرکی و هزینه‌های بانکی بخش قابل‌توجهی از چالش‌های زنجیره تأمین را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها نیز فرآیند انتقال منابع مالی و خرید مواد اولیه از منابع خارجی را دشوارتر کرده و در برخی موارد موجب افزایش زمان تأمین و هزینه تمام‌شده مواد اولیه می‌شود.

دکتر عالمی با تأکید بر اینکه سهم کمتر مشکلات فنی به معنای کاهش حساسیت نسبت به کیفیت مواد اولیه نیست، تصریح کرد: مواد اولیه داخلی و وارداتی باید بر اساس ضوابط و الزامات مشخص، از نظر کیفیت، فرآیند تولید و مشخصات فنی مورد بررسی قرار گیرند.

رئیس اداره مواد اولیه سازمان غذا و دارو ادامه داد: تولیدکنندگان داخلی از نظر فناوری و توانمندی تولید، در بسیاری از حوزه‌ها ظرفیت قابل‌توجهی دارند و می‌توانند در سطح کشورهای پیشرو فعالیت کنند؛ بنابراین بخش مهمی از اختلالات فعلی، خارج از فرآیند فنی تولید و بیشتر ناشی از چالش‌های ارزی، بانکی و لجستیکی است.

به گزارش تنها مرجع رسمی اخبار سازمان غذا و دارو «ایفدانا»، وی خاطرنشان کرد: تفکیک میان ریسک‌های فنی، ارزی و لجستیکی برای طراحی سیاست‌های مناسب در حوزه تأمین مواد اولیه و کاهش آسیب‌پذیری زنجیره تأمین ضروری است.

آخرین اخبار کیاپرس

●تفاوت علائم آنفلوآنزا و سرماخوردگی/تب و بدن‌درد ناگهانی را جدی بگیرید ●کاهش سن ابتلا به سرطان روده بزرگ؛ ۲۰ تا ۳۰ درصد بیماران زیر ۵۰ سال هستند ●هیچ گزارش رسمی درباره وقوع طاعون در روسیه دریافت نکرده‌ایم ●کودکان ایران همزمان با سوءتغذیه و چاقی دست‌وپنجه نرم می‌کنند ●وارد جنگ علمی شده‌ایم؛ برخی ناشران مقالات محققان ایرانی را به دلیل تحریم چاپ نمی‌کنند ●شیوع سل در ایران به حدود ۱۱ در ۱۰۰ هزار نفر رسیده است ●پرداخت کامل مطالبات مراکز طرف قرارداد بیمه سلامت در میناب و لامرد ●فلورایدتراپی سالانه می‌تواند تا ۴۰ درصد پوسیدگی دندان کودکان را کاهش دهد ●کودکان ایرانی لبنیات و سبزی کمتری می خورند/مصرف بالای نوشیدنی‌های شیرین‌ ●بزرگترین مرکز ارایه خدمات رادیوتراپی کودکان بزودی راه اندازی خواهد می شود ●۳ کشته و ۷ مصدوم در حادثه سقوط کارگران ساختمانی از بالابر در نور  ●🚨 گر کسی خفه شد، این ۱۰ ثانیه را از دست ندهید! ●بیماری‌های قلبی دیگر محدود به سالمندان نیست ●عوامل تشدید کننده سرطان‌های گوارشی؛ از غذاهای دودی و شور تا نوشیدن مایعات «بسیار داغ» ●دستورالعمل نظارت بر فرآورده‌های «تتو» تدوین شد ●پانزدهمین کنگره بین‌المللی سلامت زنان در شیراز برگزار می‌شود ●چه کسانی در معرض خطر بیشتر ابتلا و بروز عوارض شدید آنفلوانزا قرار دارند ●حذف صبحانه؛ یکی از الگوهای نامناسب تغذیه‌ای دانش‌آموزان ●مقابله با خمیردندان های بدون فلوراید؛ این خمیر دندان ها هیچ فایده ای ندارند ●جراحی صرع کودکان برای نخستین بار در ایران انجام می‌شود ●افزایش موارد سرطان در جهان؛ اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیشتر شد