کیاپرس /دبیر انجمن پزشکان کودکان ایران برلزوم گسترش پوشش واکسیناسیون در کشور تاکید کرد و گفت: بعد از سال های اولیه انقلاب رشد کمی در تولید واکسن های جدید داشتیم.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر محمد زنوزی راد روز یکشنبه در حاشیه همایش علمی سالیانه انجمن پزشکان کودکان ایران و چهل و پنجمین یادبود دکتر محمد قریب که در سالن همایش بین المللی رازی برگزار شد، افزود: خیلی از واکسن هایی که در برخی کشورها زده می شود را ما نداریم و دولت در این زمینه باید سرمایه گذاری کند.

وی با اشاره به اینکه الان بحث واردات واکسن پنومونی مطرح است، گفت: هنوز این کار اجرایی نشده است. این واکسن، قوی ترین و خطرناک ترین میکروب های بیمارستانی که سبب عفونت ها و مرگ و میر کودکان می شود را پوشش می دهد.

این متخصصین کودکان اظهار داشت: با تزریق این واکسن می توان از مرگ و میر کودکان به خصوص کمتر از ۵ سال را کاهش داد.

وی؛ انستیتو پاستور ایران را یکی از بزرگترین مراکز تولید واکسن در دنیا اعلام کرد و گفت: هر وقت اراده شد در ایران واکسن ساخته شود، کشور پیشرو و قوی بوده است.

 

وی ادامه داد: ما در موضوعات بهداشت اولیه و تولید واکسن جز کشورهای خوب دنیا هستیم اما چرا به جای سرمایه گذاری بر روی تولید واکسن، بودجه اصلی صرف راه مگاهاسپیتال ها می شود.

 دبیر اجرایی همایش علمی سالیانه انجمن پزشکان کودکان ایران گفت: رشد غلط فرهنگ درمان خودسرانه سبب به خطر افتادن سلامت کودکان شده است و به خانواده ها توصیه می‌شود از این کار غیرعلمی پرهیز کنند.

زنوزی راد با اشاره به شیوع شیوع چاقی کودکان با وجود مشکلات اقتصادی برخی خانواده‌ها گفت: چاقی در دوران کودکی زمینه ساز بسیاری از بیماریها از جمله دیابت، فشارخون بالا و آلزایمر در دوران بزرگسالی است.

وی تاکید کرد: مصرف زیاد میوه و سبزیجات، کاهش استفاده از کربوهیدرات ها و مواد قندی و تحرک کافی در کودکان ضروری بوده و لازم است والدین اهمیت خاصی به این موضوع داشته باشند.

وی با اشاره به ضرورت راه اندازی دهکده سلامت در کشور، افزود: ایجاد دهکده‌های سلامت در همه نقاط کشور باعث می شود در حوزه پیشگیری بیشتر فعال بوده و منابع به این جهت سوق داده شود.

دبیر اجرایی همایش علمی سالیانه انجمن پزشکان کودکان ایران ادامه داد: :همایش سالیانه انجمن پزشکان کودکان ایران تا ششم تیرماه ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های رازی برپاست و ۲۰۰ نفر از اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور درباره طب کودکان در این همایش به بحث و تبادل نظر می‌پردازند و بیش از ۳۵ میزگرد علمی نیز در حاشیه آن برگزار می شود.

وی ادامه داد: موضوعات مورد بحث در این همایش شامل طب نوزادان، عفونی، غدد، گوارش، ریه، ایمونولوژی و آلرژی، ارتوپدی، جراحی، تغذیه، دندانپزشکی، اعصاب، کلیه و پزشکی قانونی و اخلاق پزشکی خواهد بود.

زنوزی راد با بیان اینکه این همایش دارای ۲۰ امتیاز بازآموزی برای متخصصین و فوق تخصص‌های کودکان و پزشکان عمومی است، افزود: همزمان با این کنگره هجدهمین همایش انجمن غدد و متابولیسم کودکان ایران و نخستین همایش پرستاری کودکان در راستای به‌روز رسانی اطلاعات علمی پزشکان و پرستاران در زمینه های گوناگون پزشکی کودکان برگزار می شود.

اشتراک این خبر در :