پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ | کد خبر: 65961

لئوناردو دی کاپریو دل نگران دریاچه ارومیه شد

متن زیر در صفحه لئوناردو دی کاپریو نوشته شده است:

‘اسکله ای مخروبه و متروک باقی مانده در دریاچه خشک شده ارومیه واقع در شمالغرب ایران.

با وجود این که این مکان در گذشته بزرگترین دریاچه شور خاورمیانه بوده، هم اکنون به علت تغییرات جوی، ساخت و ساز سد و کاهش بارندگی، تنها پنج درصد از مقدار آب دو دهه پیش خود را دارد.’

دی کاپریو در سپتامبر ۲۰۱۴ به سمت سفیر صلح سازمان ملل متحد و نماینده این سازمان در امور تغییرات جوی برگزیده شد.

وی از سال ۱۹۹۸ تا کنون همواره برای حفظ محیط زیست تلاش کرده است و در بنیادی که با نام او راه‌اندازی شده، فعالیت می‌کند.

همچنین گری لوئیس نماینده سازمان ملل در ایران از پست اینستاگرامی دی کاپریو درباره دریاچه ارومیه تقدیر و عنوان کرده است: ‘ممنون از اینکه توجه جهان را به دریاچه ارومیه جلب کردید.’

مهناز افشار بازیگر سینمای ایران نیز در صفحه توئیتر خود در باره توئیت دی کاپریو برای دریاچه ارومیه نوشت: کاش پست دی کاپریو در مورد دریاچه ارومیه باعث تدبیری شود که حیات به این دریاچه نیمه جان بازگردد و تلنگری باشد برای همه ما که یادمان نرود.

سیدهادی بهادری نماینده مجری طرح احیای دریاچه ارومیه و نماینده منتخب مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر و تشکر از ابراز احساسات لئوناردو دی کاپریو بازیگر مشهور سینمای جهان، نسبت به وضعیت دریاچه ارومیه و انتشار عکس دریاچه ارومیه در صفحه شخصی اینستاگرام خود، از این بازیگر توانمند سینما جهت بازدید از دریاچه ارومیه و همسو کردن همه مردم جهان برای احیای دریاچه ارومیه دعوت کرد.

بهادری اعلام کرد: بعد از همراهی و همکاری کشورهای ژاپن، سوییس و استرالیا امیدواریم با این گونه حرکات اجتماعی شاهد افزایش چشمگیر حساسیت و همراهی مردم جهان نسبت به دریاچه ارومیه باشیم.

وی افزود: با توجه به پیامدهای خطرناک زیست محیطی و انسانی خشک شدن دریاچه ارومیه، حرکت جهانی جهت نجات دومین دریاچه شور جهان بسیار امیدوار کننده و نتیجه بخش خواهد بود.
وی همچنین گفت: ما از هرگونه حرکت اجتماعی که باعث توجه جوامع بین المللی به موضوع مهم دریاچه ارومیه شود، استقبال می کنیم و آماده پذیرایی از تمام چهره های شاخص جهان برای بازدید از دریاچه ارومیه و شهر فرهنگی، هنری و تاریخی ارومیه هستیم.

انتشار پست اینستاگرامی دیکاپریو همچنین با استقبال فعالان رسانه های و شبکه های اجتماعی در آذربایجان غربی رو به رو شده و این مساله به همراه توئیت های مشابه و کنش و واکنش چهره های سرشناس، به مساله روز در آذربایجان غربی تبدیل شده است.

دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه شور جهان است که در ۲۰ سال گذشته با بحران شدید کم آبی مواجه شده و از پهنه ۵۷۰۰ کیلومتری آن، در اوایل پاییز پارسال تنها حدود ۱۰ درصد باقی مانده بود.

پیش از این وضعیت، میزان آب موجود در دریاچه ارومیه تا ۳۲ میلیارد متر مکعب نیز رسیده بود.
آب این دریاچه بسیار شور بوده و بیشتر از رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، گدار، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تامین می شود.

امسال روند خشکی سال های گذشته دریاچه ارومیه متوقف شده و این دریاچه شرایط تثبیت را می گذراند.

ستاد احیای دریاچه ارومیه از سال گذشته با برنامه های اجرایی مدون در راستای تثبیت وضعیت فعلی دریاچه فعالیت هایی را آغاز کرده است.

در حال حاضر سطح تراز آبی این دریاچه بیش از ۱۲۷۱ متر است و این امر که در سه سال گذشته بی سابقه بوده، موجب شده تا حجم آب دریاچه به حدود سه میلیارد متر مکعب برسد./ایرنا

آخرین اخبار کیاپرس

●گذار از شناسایی حقوق ناشنوایان به اجرای واقعی و عملی آن‌ها ●تأمین ارز مورد نیاز صنعت دارو افزایش یافت ●از درد فک تا لقی دندان؛ علائمی که نباید نادیده گرفت ●حیوان‌ گزیدگی در استان‌های شمالی بالاست ●حال عمومی کارشناسان مصدوم اورژانس ۱۱۵ شیراز مساعد است ●آیا درمان بیماران توسط رزیدنت‌ها درست است؟ رئیس بیمارستان فیروزگر پاسخ می‌دهد ●۷۰ درصد آمبولانس‌های اورژانس مازندران فرسوده‌اند ●هوش مصنوعی با ۲۰ ثانیه صدای شما، خطر دیابت نوع ۲ را بررسی می‌کند ●روز جهانی قلب؛ فرصتی برای یادآوری اینکه سلامت قلب از امروز آغاز می‌شود ●تغییرات رفتاری سالمندان را به حساب افزایش سن نگذارید ●بیش از ۱۰۰ هزار مجروح شیمیایی در کشور داریم ●۱۵۰۰ نفر از دهک ششم قائنات زیر چتر بیمه سلامت رفتند ●عملکرد اثربخش سازمان اورژانس کشور در مدیریت حوادث جنگی ●سالانه بیش از هزار ابتلای جدید سرطان دهانه رحم در کشور داریم ●یارانه خدمات اعتباری ویژه پاییز ۱۴۰۵ اعلام شد ●حدود یک سوم غذاها؛ هدر می روند یا به ضایعات تبدیل می شوند ●چگونه محیط زندگی بیماران مبتلا به آلزایمر را ایمن‌تر کنیم؟ ●تجویز منطقی دارو؛ ضرورتی برای سلامت امروز و فردای کشور ●افزایش عفونت‌های تنفسی؛ مثبت‌شدن ۱۷.۴ درصد نمونه‌های کووید-۱۹ ●توزیع واکسن آنفلوانزا از امروز در داروخانه‌های منتخب ●اهدای خون جوان ۱۷ ساله در سمنان؛ اقدامی کم‌سابقه در کشور