پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
سه‌شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۲۱ مهر ۱۴۰۵ | کد خبر: 198383

حیوان‌گزیدگی در کشور به حدود نیم میلیون مورد رسید

کیاپرس/رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با تأکید بر ضرورت تقویت همکاری میان نظام سلامت، سازمان دامپزشکی و حوزه محیط زیست گفت: کنترل مؤثر بیماری‌های مشترک انسان و حیوان مستلزم اجرای رویکرد «سلامت واحد» (One Health)، تبادل اطلاعات و هماهنگی دستگاه‌های مسئول است و وزارت بهداشت به‌تنهایی نمی‌تواند از عهده کنترل این بیماری‌ها برآید.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر سجاد رحیمی با اشاره به چالش‌های کنترل بیماری‌های مشترک انسان و حیوان اظهار کرد: تفاوت‌های اقلیمی، شرایط فرهنگی، برخی رفتارهای سنتی و دشواری تغییر الگوهای رفتاری جامعه از عواملی هستند که پیشگیری و کنترل این بیماری‌ها را با پیچیدگی‌هایی همراه می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، رویکرد «سلامت واحد» را یکی از ضرورت‌های اساسی در مدیریت بیماری‌های مشترک انسان و حیوان دانست و تصریح کرد: سلامت انسان، حیوان و محیط زیست به یکدیگر وابسته‌اند و مدیریت مؤثر بیماری‌ها مستلزم توجه هم‌زمان به هر سه حوزه است.

دکتر رحیمی یکی از چالش‌های موجود را فاصله میان جمع‌آوری اطلاعات و اجرای مداخلات مؤثر عنوان کرد و بر ضرورت تقویت ارتباط میان کارشناسان، مدیران و سازمان‌های مسئول تأکید کرد.

 

افزایش موارد حیوان‌گزیدگی و هزینه‌های پیشگیری از هاری

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به بار اقتصادی و اجرایی پیشگیری از هاری، از افزایش چشمگیر موارد حیوان‌گزیدگی در کشور سخن گفت و افزود: شمار موارد حیوان‌گزیدگی که در دهه ۱۳۸۰ حدود ۸۰ هزار مورد در سال بوده، اکنون به حدود نیم میلیون مورد رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با تأکید بر ضرورت بازنگری در راهبردهای کنترل این بیماری، گفت: تمرکز صرف بر اقدامات پس از حیوان‌گزیدگی، هزینه‌های قابل‌توجهی به نظام سلامت تحمیل می‌کند؛ درحالی‌که کنترل بیماری در مخزن حیوانی و واکسیناسیون هدفمند سگ‌ها می‌تواند در قطع زنجیره انتقال نقش مؤثری داشته باشد.

وی همچنین بر لزوم توجه به گروه‌های در معرض خطر، از جمله دامپزشکان، کارکنان کشتارگاه‌ها، شکارچیان، محیط‌بانان، کارشناسان حوزه سلامت و افرادی که با حیوانات در تماس هستند، تأکید کرد.

آخرین اخبار کیاپرس