پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۱۸ فروردین ۱۳۹۵ | کد خبر: 64715

تحریم‌ها لغو شد، اما چرا دلار ارزان نشد؟

تحریم‌ها رفع شد، اما دلار ارزان نشد. شاید مطالبه برخی فعالان بازار از برجام همین موضوع بود، اما در طول مذاکرات و قبل از به نتیجه رسیدن آن، مسئولان دولت آب پاکی را روی دست همه ریختند و گفتند که قرار نیست دلار ارزان شود. حتی با بهره بردن از کارشناسان منتقد دیروز و موافق امروز این موضوع را مطرح کردند که ارزانی دلار به نفع جامعه نیست و اصلا نباید به کاهش آن فکر کرد.

حتی برخی مؤسسات وابسته به دولت اعلام می‌کردند که قیمت دلار در بازار امروز باید بین ۴۵۰۰ تا ۵۳۰۰ تومان باشد که این کمی با واقعیات جامعه در تضاد است و یقینا تنها دستاورد دولت که کاهش تورم است از بین می‌برد.

البته کاهش نرخ تورم با تنگ کردن گلوگاه تزریق پول به بازار منجر شده و نتوانسته قدرت خرید افراد را در سطح کشور به سمت بالا هدایت کند.

اما یک موضوع از دید برخی صاحب‌نظران مغفول مانده و آن هم اظهارنظرهای دیروز و امروز افراد بود. تعدادی از کارشناسان در زمان افزایش قیمت دلار، کاهش ارزش پول ملی را به رخ می‌کشیدند، اما امروز کاهش آن را صلاح کشور نمی‌دانند و این موضوع جای کمی تأمل دارد.

از سوی دیگر دولت راه‌حل همه مشکلات را به مسائل خارجی گره زده بود و تصور می‌کرد که اگر سوئیفت باز شود و مبادلات تجاری صورت گیرد دلار وارد ایران می‌شود، اما آمریکا سوئیفت را باز کرد، اما مبادله دلاری را خیر که این جریان به معنای بی‌فایده بودن اقدامات انجام شده است.

دولت در دو سال اخیر و در جریان مذاکرات هسته‌ای، انتظاری را در جامعه حاکم کرد و آن هم وعده‌های خوش پسابرجامی بود. آزاد شدن دلارهای بلوکه شده و تزریق آن در بازار بخشی از پیش‌بینی دولت از برجام بود که با خلف‌وعده طرف‌های غربی باعث شد برنامه‌های دولت برهم بریزد و دوباره برای آن تیم‌های پیگیری اعزام کند.

در این میان هر سال در زمان تنظیم بودجه، بانک مرکزی قیمت دلار را افزایش داده، اما این افزایش به بالا رفتن قدرت خرید خانوارها منجر نشده است. به نظر می‌رسد دولت و بانک مرکزی قصد دارند قیمت دلار رسمی را به بازار آزاد نزدیک کنند تا از این طریق آن را تک‌نرخی کنند.

همین موضوع خود جای سؤال دارد که چرا بانک مرکزی با تزریق دلار در بازار، نرخ بازار آزاد را به بانک مرکزی نزدیک نمی‌کند تا به هدف تک‌نرخی برسد، بلکه روند معکوس در پیش گرفته که به گرانی می‌انجامد./جام جم

آخرین اخبار کیاپرس

●سالانه بیش از هزار ابتلای جدید سرطان دهانه رحم در کشور داریم ●یارانه خدمات اعتباری ویژه پاییز ۱۴۰۵ اعلام شد ●حدود یک سوم غذاها؛ هدر می روند یا به ضایعات تبدیل می شوند ●چگونه محیط زندگی بیماران مبتلا به آلزایمر را ایمن‌تر کنیم؟ ●تجویز منطقی دارو؛ ضرورتی برای سلامت امروز و فردای کشور ●افزایش عفونت‌های تنفسی؛ مثبت‌شدن ۱۷.۴ درصد نمونه‌های کووید-۱۹ ●توزیع واکسن آنفلوانزا از امروز در داروخانه‌های منتخب ●اهدای خون جوان ۱۷ ساله در سمنان؛ اقدامی کم‌سابقه در کشور ●ارتباط استفاده از هوش مصنوعی برای پرسش‌های پزشکی با اضطراب و افسردگی در جوانان ●ثبت صادرات از محل ورود موقت در سامانه تیتک الزامی شد ●از مصرف خودسرانه مکمل منیزیم خودداری کنیم/احتمال آسیب به کلیه‌ و استخوان‌ ●حدود ۸۰ درصد ناوگان اورژانس استان گلستان فرسوده است ●🔴 ثبت ۴۴۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در ایران؛ وزارت بهداشت بر پیشگیری از هاری تأکید کرد ●افزایش گردش کرونا در پاییز؛ آنفلوانزا هنوز شدت نگرفته است ●مصرف خودسرانه ویتامین‌ها و مکمل‌ها نیز توصیه نمی‌شود ●کدام رژیم غذایی برای لاغری بهتر است ●مواد ممنوعه در محصولات آرایشی و بهداشتی ●افسردگی کودکان و نوجوانان؛ علائم هشداردهنده‌ای که والدین نباید نادیده بگیرند ●اعضای شورای راهبردی هوش مصنوعی وزارت بهداشت منصوب شدند ●آموزش CPR به بیش از ۲ هزار شهروند تهرانی در مترو ●بیمارستان فیروزگر تهران؛ ۶۳۶ تخت فعال و ضریب اشغال ۹۵ درصد