پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
یکشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران
کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۱۰ آبان ۱۴۰۵ | کد خبر: 201172

ایران تنها کشور منطقه است که فناوری نگهداری طولانی مدت خون های نادر را دارد

کیاپرس/مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: خوشبختانه ایران تنها کشور منطقه است که فناوری نگهداری طولانی مدت خون های نادر را دارد و جز ۳۰ کشور دنیا است که به این فناوری دست یافته است.

به گزارش کیاپرس، احمد قره‌باغیان در برنامه صف اول به تشریح دستاوردهای این سازمان در حوزه فناوری‌های نوین انتقال خون پرداخت و افزود: ایران در جمع ۳۰ کشوری است که صاحب فناوری نگهداری طولانی مدت خون های نادر است.

وی ادامه داد: خون‌های نادر به گروه‌هایی گفته می‌شود که در جامعه با فراوانی بسیار کمی وجود دارند و به سه دسته خون‌های نادر، خیلی نادر و خیلی خیلی نادر تقسیم می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه این خون‌ها پس از شناسایی و جمع‌آوری، به روش انجماد نگهداری می‌شوند، گفت: بر اساس مطالعات علمی، این خون ها بین ۱۰ تا ۳۰ سال قابلیت استفاده و مصرف را دارند.

قره‌باغیان با بیان اینکه شناسایی افراد دارای گروه‌های خونی نادر از طریق روش های مختلف انجام می‌شود، گفت: گاهی این افراد هنگام بستری در بیمارستان و انجام آزمایش‌های پیش از جراحی شناسایی می‌شوند ، همچنین شناسایی این افراد از طریق بررسی موارد زردی نوزادان و آزمایش نمونه‌های خون اهدایی انجام می‌شود.

وی بیان داشت: از افراد شناسایی شده تقاضا می شود که برای اهدا خون خود به مراکز انتقال خون در سراسر کشور مراجعه کنند.

وی افزود: این افراد همانند دیگر هموطنان می توانند تا ۴ بار در سال خون خود را اهدا کنند.

وی بر ذخیره سازی مناسب خون های نادر تاکید کرد و گفت: در تلاش ایم با شناسایی بیشتر افراد ذخیره سازی این گروه خونی را در کشور توسعه دهیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران افزود: برخی از این گروه‌های خونی ممکن است در هر یک میلیون نفر تنها در یک نفر وجود داشته باشند و بیماران دارای این گروه برای دریافت خون، به خون کاملاً سازگار و هم‌گروه خود نیاز دارند.

وی ادامه داد: اگر فرد دارای گروه خونی نادر نیاز به خون داشته و در سازمان انتقال خون ایران هم گروه خونی اش موجود نباشد، اقوام درجه یک و خانواده اش مورد بررسی قرار می گیرند تا خون مورد نیاز تامین شود.

وی ادامه داد: اگر خون مورد نیاز در بین اقوام درجه اول و خانواده اش موجود نباشد، سعی می کنیم خون مورد نیاز را در شبکه بین المللی انتقال خون پیدا کنیم.

وی با اشاره به تجربه تلخ بیماری که به خون طلایی نیاز داشت، افزود: در یکی از این موارد، خون مورد نیاز بیمار در شبکه بین‌المللی انتقال خون در اسپانیا شناسایی شد، اما به علت تحریم‌ها امکان انتقال به‌موقع آن به ایران فراهم نشد و بیمار پیش از آماده‌سازی خون در یکی از بیمارستان بوشهر جان باخت.

قره‌باغیان در ادامه با اشاره به وضعیت فناوری‌های نوین در سازمان انتقال خون اظهار کرد: در حال حاضر، فرآیند گروه‌بندی خون و آزمایش‌های غربالگری عفونت‌های قابل انتقال از طریق خون، از جمله هپاتیت B، هپاتیت C و HIV، با استفاده از سامانه‌های کاملاً خودکار انجام می‌شود.

وی افزود: یکی از برنامه‌های توسعه‌ای سازمان، گسترش شناسایی و ذخیره‌سازی خون‌های نادر و دیگری توسعه تهیه پلاکت به روش آفرزیس است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه پلاکت یکی از فرآورده‌های حیاتی برای بیماران مبتلا به سرطان است، گفت: این بیماران پس از شیمی‌درمانی، پرتودرمانی یا جراحی، به دلیل آسیب به مغز استخوان ممکن است با کاهش شدید پلاکت مواجه شوند که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد و در چنین شرایطی تزریق پلاکت ضروری است.

کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران — https://kiapress.ir/ایران-تنها-کشور-منطقه-است-که-فناوری-نگه/

آخرین اخبار کیاپرس