پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ | کد خبر: 166783

 ابتلای ۵ نفر به تب کریمه کنگو در سال جاری/ هیچ مورد فوتی در کشور نداشته ایم

کیاپرس/ محمد رضا شیرزادی، رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوانات مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: در سال گذشته ده مورد فوت ناشی از بیماری تب کریمه کنگو  در کشور گزارش شده است.

کیاپرس از باشگاه خبرنگاران: شیرزادی گفت: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند.

محمد رضا شیرزادی، رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوانات مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: در سال گذشته ده مورد فوت ناشی از بیماری تب کریمه کنگو  در کشور گزارش شده است.

به گفته وی از ابتدای سال جاری تا کنون پنج مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در کشور گزارش شده که خوشبختانه هیچ کدام از بیماران فوت نکرده اند.

او بیان کرد: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند و  خون‌آبه‌ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.

او گفت: گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌ گراد در یخچال قرار داده شود که این فرآیند باعث می‌شود چنانچه ویروسی در گوشت وجود داشته باشد از بین برود.

او گفت: توصیه می‌کنیم جگر و سایر اعضای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی‌ گراد، مصرف شوند. توصیه اکید می‌شود مردم از مصرف جگر خام خودداری کنند.

او افزود: بیماری تب شالیزار، باکتریایی است و بیشتر در آب های راکد که مدفوع جوندگان در این آب ها بوده و افراد بر اثر مصرف آب آلوده ،شنا کردن و شستن دست و صورت به این عارضه مبتلا خواهند شد.

او گفت: بررسی ها نشان می دهد که ۹۵ درصد موارد ابتلا به بیماری تب شالیزار در استان های شمالی است و ۲ مورد ابتلا به این بیماری در کشور گزارش شده که مرگ ناشی از آن توسط وزارت بهداشت تایید نشده است.

آخرین اخبار کیاپرس

●حیوان‌گزیدگی در کشور به حدود ۴۴۰ هزار مورد رسید ●افزایش گردش کرونا در پاییز؛ آنفلوانزا هنوز شدت نگرفته است ●مصرف خودسرانه ویتامین‌ها و مکمل‌ها نیز توصیه نمی‌شود ●کدام رژیم غذایی برای لاغری بهتر است ●مواد ممنوعه در محصولات آرایشی و بهداشتی ●افسردگی کودکان و نوجوانان؛ علائم هشداردهنده‌ای که والدین نباید نادیده بگیرند ●اعضای شورای راهبردی هوش مصنوعی وزارت بهداشت منصوب شدند ●آموزش CPR به بیش از ۲ هزار شهروند تهرانی در مترو ●بیمارستان فیروزگر تهران؛ ۶۳۶ تخت فعال و ضریب اشغال ۹۵ درصد ●غربالگری سرطان ریه در افراد سیگاری بالای ۵۵ سال ضروری است ●آغاز چهارمین دوره «رسانه‌تراپی» با محوریت هوش مصنوعی و تولید محتوا ●پوکی استخوان؛ شکستگی با ضربه خفیف و کاهش قد را جدی بگیرید ●حقوق رزیدنت‌ها کافی نیست؛ بیمارستان فیروزگر ۱۱۰۰ میلیارد تومان از بیمه‌ها طلب دارد ●سکته مغزی خفیف؛ علائمی که حتی پس از چند دقیقه نباید نادیده گرفته شوند ●ورود ۱۶ آمبولانس جدید به ناوگان اورژانس همدان ●HPV مثبت لزوماً به معنای ابتلا به سرطان نیست ●۱۰ میلیون ایرانی سالمند هستند ●آیا داروهای لاغری می توانند جایگزین اصلاح سبک زندگی شوند؟ ●۷۵ درصد تهرانی ها، اضافه وزن یا چاق هستند ●اولین سمینار ملی اخلاق پزشکی در طب نظامی و تروما برگزار می شود ●مصرف همزمان داروهای گیاهی و شیمیایی همیشه بی‌خطر نیست