پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۱۰ تیر ۱۴۰۵ | کد خبر: 193576

عرق‌سوز شدن پوست را جدی بگیرید/ راهکارهای ساده برای پیشگیری و درمان

کیاپرس : عرق‌سوزی یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی در روزهای گرم سال است که به دلیل انسداد مجاری غدد عرق ایجاد می‌شود. متخصصان توصیه می‌کنند با خنک نگه داشتن بدن، انتخاب لباس مناسب و رعایت بهداشت پوست می‌توان از بروز یا تشدید این عارضه پیشگیری کرد.

عرق‌سوز شدن پوست را جدی بگیرید/ راهکارهای ساده برای پیشگیری و درمان
به گزارش کیاپرس به نقل از فارس، با افزایش دمای هوا، احتمال بروز عرق‌سوزی به‌ویژه در نواحی چین‌دار بدن بیشتر می‌شود. رعایت چند توصیه ساده مانند پوشیدن لباس‌های نخی، خشک نگه داشتن پوست و استفاده از فرآورده‌های موضعی مناسب می‌تواند به کاهش التهاب و خارش کمک کند.

عرق‌سوز شدن (Heat Rash) زمانی رخ می‌دهد که مجاری غدد عرق مسدود شده و عرق زیر پوست محبوس می‌شود که نتیجه آن التهاب، خارش و قرمزی پوست است. برای مقابله با این مشکل در هوای گرم، رعایت چند نکته کلیدی ضروری است:

۱. خنک نگه داشتن پوست
اولین گام، کاهش دمای بدن است. از محیط‌های گرم دوری کنید و در صورت امکان در فضای دارای تهویه مطبوع یا زیر پنکه بمانید. اگر احساس کردید پوستتان در حال عرق‌سوز شدن است، بلافاصله از کمپرس سرد یا دوش آب خنک استفاده کنید تا التهاب کاهش یابد.

۲. پوشش مناسب
لباس‌های گشاد، سبک و با الیاف طبیعی مانند پنبه (نخی) بپوشید. لباس‌های نخی رطوبت را جذب کرده و اجازه می‌دهند هوا در سطح پوست جریان یابد. از پوشیدن لباس‌های چسبان و الیاف مصنوعی (مانند پلی‌استر) که باعث حبس عرق می‌شوند، جداً خودداری کنید.

۳. بهداشت و مراقبت پوستی
بعد از فعالیت بدنی یا تعریق شدید، حتماً دوش بگیرید تا نمک و آلودگی‌های مسدودکننده منافذ پوست پاک شوند. پس از حمام، پوست خود را با حوله به آرامی خشک کنید (از کشیدن محکم حوله خودداری کنید).

استفاده از پودر تالک (بدون عطر) می‌تواند به خشک نگه داشتن نواحی مستعد عرق‌سوز (مثل زیر بغل یا کشاله ران) کمک کند. همچنین پمادهای حاوی کالامین یا زینک اکساید برای تسکین خارش و کاهش التهاب بسیار مؤثرند.

۴. نوشیدن مایعات
اگرچه نوشیدن آب مستقیماً پوست را درمان نمی‌کند، اما به تنظیم دمای کلی بدن و جلوگیری از کم‌آبی (که باعث غلیظ‌تر شدن عرق و تحریک بیشتر می‌شود) کمک می‌کند.

عرق‌سوز شدن کشاله ران به دلیل تعریق زیاد، اصطکاک و رطوبت ایجاد التهاب، قرمزی و خارش می‌کند که نیاز به درمان موضعی دارد.

پمادهای حاوی اکسید روی، هیدروکورتیزون، کالامین، زینک اکساید برای کاهش التهاب، خارش و پیشگیری از عفونت موثرند.

استفاده صحیح از پمادها همراه با شستشوی ناحیه، خشک نگه داشتن پوست و پوشیدن لباس‌های گشاد و نخی به بهبود سریع‌تر کمک می‌کند.

در صورت عدم بهبود یا تشدید علائم، بخصوص بروز عفونت، باید به پزشک مراجعه کرد و از مصرف طولانی‌مدت پمادهای استروئیدی خودداری نمود.

نکته مهم: اگر بثورات پوستی شما با تب، تورم شدید، چرک یا درد همراه شد، حتماً به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است نشانه عفونت ثانویه باشد. با رعایت این موارد ساده، می‌توانید تابستان را با راحتی بیشتری سپری کنید.

آخرین اخبار کیاپرس

●سالانه بیش از هزار ابتلای جدید سرطان دهانه رحم در کشور داریم ●یارانه خدمات اعتباری ویژه پاییز ۱۴۰۵ اعلام شد ●حدود یک سوم غذاها؛ هدر می روند یا به ضایعات تبدیل می شوند ●چگونه محیط زندگی بیماران مبتلا به آلزایمر را ایمن‌تر کنیم؟ ●تجویز منطقی دارو؛ ضرورتی برای سلامت امروز و فردای کشور ●افزایش عفونت‌های تنفسی؛ مثبت‌شدن ۱۷.۴ درصد نمونه‌های کووید-۱۹ ●توزیع واکسن آنفلوانزا از امروز در داروخانه‌های منتخب ●اهدای خون جوان ۱۷ ساله در سمنان؛ اقدامی کم‌سابقه در کشور ●ارتباط استفاده از هوش مصنوعی برای پرسش‌های پزشکی با اضطراب و افسردگی در جوانان ●ثبت صادرات از محل ورود موقت در سامانه تیتک الزامی شد ●از مصرف خودسرانه مکمل منیزیم خودداری کنیم/احتمال آسیب به کلیه‌ و استخوان‌ ●حدود ۸۰ درصد ناوگان اورژانس استان گلستان فرسوده است ●🔴 ثبت ۴۴۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در ایران؛ وزارت بهداشت بر پیشگیری از هاری تأکید کرد ●افزایش گردش کرونا در پاییز؛ آنفلوانزا هنوز شدت نگرفته است ●مصرف خودسرانه ویتامین‌ها و مکمل‌ها نیز توصیه نمی‌شود ●کدام رژیم غذایی برای لاغری بهتر است ●مواد ممنوعه در محصولات آرایشی و بهداشتی ●افسردگی کودکان و نوجوانان؛ علائم هشداردهنده‌ای که والدین نباید نادیده بگیرند ●اعضای شورای راهبردی هوش مصنوعی وزارت بهداشت منصوب شدند ●آموزش CPR به بیش از ۲ هزار شهروند تهرانی در مترو ●بیمارستان فیروزگر تهران؛ ۶۳۶ تخت فعال و ضریب اشغال ۹۵ درصد