پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
یکشنبه ۵ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

آخرین خبر ، سلامت | ۱۸ آذر ۱۴۰۳ | کد خبر: 183497

مصرف چربی را به کمتر از ۳۰ درصد کل انرژی روزانه محدود کنید

نویسنده: فاطمه فلاح کیاسری • پایگاه خبری اختصاصی سلامت کیاپرس

کیاپرس/پانزدهمین پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باورهای نادرست درباره روغن‌ها و چربی‌ها، از ۱۷ آذر آغاز شده و تا ۳۰ آذر در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.

به گزارش کیاپرس از وبدا، چربی های مصرف شده توسط انسان عموماً به شکل تری گلیسیرید هستند که شامل سه اسید چرب متصل به یک مولکول گلیسرول هستند. درصد چربی در رژیم غذایی را می توان به عنوان «چربی کل» نام برد و مجموع چربی های رژیم غذایی است که شامل اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع، اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب ترانس (بدون تمایز بین انواع مختلف چربی ). منابع رایج چربی در رژیم غذایی انسان، گوشت، ماهی، محصولات لبنی، روغن ها و چربی های گیاهی و حیوانی، آجیل و دانه ها و غذاهای بسیار فرآوری شده است.

بزرگسالان باید مصرف کل چربی را به ۳۰ درصد از کل انرژی دریافتی یا کمتر محدود کنند. چربی مصرف شده توسط افراد ۲ سال و بالاتر باید عمدتاً اسیدهای چرب غیراشباع باشد، به طوری که بیش از ۱۰ درصد از کل انرژی دریافتی از اسیدهای چرب اشباع شده و بیش از ۱ درصد از کل انرژی دریافتی از اسیدهای چرب ترانس دریافت نشود.

البته باید توجه داشت انجمن قلب آمریکا برای حفظ سلامت قلب و عروق توصیه کرده است که نباید بیش از ۶ درصد کالری روزانه از چربی غیر اشباع باشد. چربی های اشباع شده چربی است معمولاً در دمای اتاق جامد هستند و در غذاهای حیوانی مانند گوشت و لبنیات یافت می شوند. خوردن بیش از حد چربی های اشباع شده می تواند سطح کلسترول بد شما را افزایش دهد و خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد.

چربی های غیر اشباع معمولاً در دمای اتاق مایع هستند. آنها از منابع گیاهی و ماهی های چرب مانند سالمون می آیند. گنجاندن چربی های غیر اشباع در رژیم غذایی می تواند به کاهش سطح کلسترول LDL کمک کند. آنها همچنین اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن شما را تامین می کنند.

غذاهای سرشار از چربی غیراشباع عبارتند از: روغن های گیاهی غیر گرمسیری مانند زیتون، کانولا و سویا، ماهی های چرب مانند ماهی تن، سالمون و ساردین، آجیل و دانه هایی مانند گردو، دانه کتان و تخمه آفتابگردان و غذاهای دیگر مانند آووکادو و کره بادام زمینی.

آخرین اخبار کیاپرس

●مثبت شدن آزمایش HPV به معنای ابتلا به سرطان نیست ●۱۰ میلیون ایرانی سالمند هستند ●آیا داروهای لاغری می توانند جایگزین اصلاح سبک زندگی شوند؟ ●۷۵ درصد تهرانی ها، اضافه وزن یا چاق هستند ●اولین سمینار ملی اخلاق پزشکی در طب نظامی و تروما برگزار می شود ●مصرف همزمان داروهای گیاهی و شیمیایی همیشه بی‌خطر نیست ●آلزایمر دهه‌ها قبل از سالمندی کلید می‌خورد ●پشت پرده «کاهش وزن فوری» چیست؟ ●ما در پرداخت به رزیدنت ها خیلی عقب نیستیم ●واکسن آنفلوانزا ۲ میلیون و ۱۸۵ هزار تومان شد؛ دریافت با نسخه پزشک ●نگاهی به زندگی پربار شاگرد مبرز استاد دکتر محمد قریب ●کمیته کشوری آنفلوانزا، مرجع قانونی تأیید کیفیت واکسن‌ها محسوب نمی‌شود ●کدام درد شکم می‌تواند نشانه آپاندیسیت باشد؟ ●طرح آزمایشی «خاتون» برای تسهیل اهدای خون بانوان در شش شهر کشور آغاز شد ●حدود ۵ میلیون نفر در کشور پزشک خانواده دارند ●براثر واژگونی اتوبوس مسافربری در محور ساوه ـ همدان؛ ۱۱ نفر جان باختند ●چرا سن در باروری اهمیت دارد؟ ●ظرفیت تخت های بیمارستان فیروزگر به ۱۰۰۰ تخت می رسد ●افزایش ۳۵ درصدی مراجعان/کمبود پرستار نداریم ●«عصر زندگی طولانی تر، باز اندیشی در نظام ها برای زندگی بهتر»، شعار روز جهانی سالمند ●آتش‌سوزی تریلی و اتوبوس در محور بیرجند؛ ۹ نفر جان باختند