پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
جمعه ۱۰ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۱۹ اسفند ۱۳۹۳ | کد خبر: 38425

چرا تهدید و ارعاب مهمانان سیاسی در شهر فرهنگ و ادب تکرار می‌شود؟ /تصاویر

کیا پرس :صرف‌نظر از اینکه بهترین دلایل نیز توجیه‌گر شیوه غیرقانونی ممانعت از سخنرانی مطهری در شیراز نخواهد بود، مرتبط دانستن برخورد صورت گرفته با مطهری و پیش‌بینی بانیان این اتفاق از محتوای احتمالی سخنان این نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، خالی از دروغ نیست.

می‌توان راننده یک تاکسی در فرودگاه شیراز را که روز دوشنبه، خودروی نو او در اقدامات غیرقانونی اطراف فرودگاه به شدت آسیب دید، شخص اول برخی داستان‌های سیاسی قرار دارد. اگر تا یک سال پیش، عده‌ای به این معترض بودند که چرا برخی نزدیکان دولت، این راننده را از اظهار‌‌نظر در موضوع هسته‌ای منع می‌کنند، اکنون عده دیگری به جان و مال همین راننده متعرض می‌شوند، زیرا یک نماینده مجلس برای رفتن به دانشگاه و سخن گفتن در خودروی وی سوار شده است.به گزارش «تابناک»، در ادامه سلسله اتفاقاتی که البته به استان فارس هم محدود نیست، این بار علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، نه تنها فرصت سخنرانی در دانشگاه شیراز را نیافت، بلکه با زور به تهران باز‌گردانده شد.

این اولین برنامه سخنرانی یا سیاسی نیست که در استان فارس به چنین سرنوشتی مبتلا می‌شود. جمعی از فعالان سیاسی این استان، اخیرا در نامه‌ای به رئیس‌جمهور فهرستی بلند از این حوادث را بر‌شمرده‌اند، گناه این اتفاقات را متوجه استانداری دانسته، عده‌ای از مقامات استان را به همدلی با دولت قبل و دوری از مشی دولت فعلی متهم کرده و خواستار تغییر آن‌ها شده‌اند.

بعید است چنین نامه‌ای تأثیری بر سرنوشت استاندار فارس داشته باشد، زیرا نه می‌توان او را دور از مشی این دولت دانست و نه‌ تغییر وی تأثیری بر انگیزه‌ها و اهداف آنهایی دارد که نه تنها در شیراز، بلکه در شهرهای دیگر نیز از زور برای ساکت کردن دیگران استفاده می‌کنند.

پیش از رفتن مطهری به شیراز، عده‌ای در بیانیه‌ها و نوشته‌های خود به احتمال وقوع اتفاق پیش آمده اشاره کرده‌اند و آن‌ها که با ‌ابزارهای غیرقانونی، مانع برگزاری برنامه مطهری در شیراز شده‌اند، بهانه‌های روشنی برای این کار دارند.

صرف‌نظر از اینکه بهترین دلایل نیز توجیه‌گر شیوه ممانعت از سخنرانی مطهری در شیراز نخواهد بود، مرتبط دانستن برخورد صورت گرفته با مطهری و پیش‌بینی بانیان این اتفاق از محتوای احتمالی سخنان این نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، خالی از دروغ نیست.

علی مطهری به دعوت انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز برای سخنرانی با موضوع «اسلام و آزادی» در این دانشگاه به شیراز رفته بود و مهاجمان لابد مدعی هستند که از قبل روشن است که وقتی بحث به مسائل سیاست داخلی کشیده شود، مطهری نظراتی دارد که مهاجمان آن را نمی‌پسندند. با چنین فرضی، مواضع مطهری در‌باره مسائل سیاست داخلی، دلیل مناسبی برای جلوگیری از سخنرانی وی در شیراز بوده، ‌ولی اگر ریشه خشونت علیه مطهری این بود، دلیل اقدام مشابه علیه الهه کولایی در شیراز چه بوده است؟

 
این استاد دانشگاه تهران هشت روز پیش از مطهری به شیراز رفت و قرار بود، در برنامه‌ای با نام «بررسی روابط جدید ایران با کشورهای جهان در آستانه توافقات هسته‌ای» به دعوت انجمن فرهنگ و سیاست در دانشگاه شیراز سخنرانی کند. او هم به روشی تقریبا مشابه به تهران باز‌گردانده شد، در حالی که کسی نمی‌توانست مدعی این باشد که نظرات تخصصی یک استاد شناخته شده که به دیدار سالانه اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها با رهبر انقلاب نیز دعوت می‌شود، از حدود قانون خارج خواهد بود!

بنابراین آنچه ‌در شیراز و شهرهای بزرگ دیگر اتفاق می‌افتد، استفاده از زور عریان برای خفه کردن دیگران است؛ پدیده‌ای که نه مرتکبین آن به یک گروه و دسته محدود می‌شوند و نه قربانیان آن.

تا روزی که عده‌ای جوان هیجان‌زده در دسترس و قابل سوء‌استفاده باشند که عمل را بر نظر و فکر مقدم بدانند، هر سخنرانی و برنامه  جمعی را می‌توان به اغتشاش کشید و به هم ریخت؛ مهم این است که عده‌ای مسئولیت قانونی خود در این باره را نادیده نگیرند.

آخرین اخبار کیاپرس

●وارد جنگ علمی شده‌ایم ●متقاضیان بیمه سلامت برای بیمه شدن چه مسیری را باید طی کنند؟ ●درخشش ایران در پیوند سلول‌های بنیادی؛ ظرفیت جذب بیماران خارجی ●فرماندار ساری: موضوع پساب و شیرابه آلوده‌کننده رودخانه تجن باید رفع شود ●سلامت زیر پوست شهر؛ آنچه در همایش‌ها دیده نمی‌شود ●بخش قابل توجهی از دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی در چارچوب برنامه ذخایر استراتژیک کشور تامین شد ●پیاده‌روی و تغذیه سالم؛ راهکارهایی برای مراقبت از قلب ●ظفرقندی: مواد اولیه مورد نیاز دارو به میزان کافی وارد کشور شده است ●افزایش دو برابری نمونه‌های مثبت کرونا در ایران؛ توصیه وزارت بهداشت به افراد پرخطر ●پیش‌بینی ابتلای بیش از ۲ میلیون ایرانی به دمانس تا سال ۲۰۵۰ ●توصیه های تغذیه ای در کم خونی فقر آهن ●اهمیت صرف صبحانه در حفظ سلامت دانش‌آموزان ●تفاهم‌نامه همکاری سازمان انتقال خون ایران و جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی امضا شد ●به مناسبت روز دریانوردی در یادمان دریادلان جانبخش دنا ●افزایش نسبی موارد ابتلا به کووید-۱۹ در هفته‌های اخیر ●افزایش ۳۱ درصدی مرگ‌های ناشی از حوادث کار در مازندران؛ سقوط از ارتفاع در صدر ●هوش مصنوعی به غربالگری سل نزدیک‌تر شد؛ فناوری CAD-TB وارد برنامه WHO شد ●دومین مرگ مرتبط با سرخک در آمریکا در سال ۲۰۲۶ تأیید شد ●داروی ضدویروس علائم لانگ‌کووید را بهبود نداد ●تأخیر در گفتار می‌تواند زنگ خطر کم‌شنوایی باشد ●۵۵۹ هزار و ۸۰۰ سالمند در مازندران؛ آیا استان برای موج سالمندی آماده است؟