پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
پنجشنبه ۹ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: 103691

پلاسمای بیماران بهبودیافته نقش درمانی مهمی در نجات بیماران کووید۱۹ دارد

کیا پرس : مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: گروه های خونی بیماران مبتلا به کووید۱۹ همانند توزیع خونی سایر بیماران و افراد جامعه است و مقالات و مطالبی که در فضای مجازی در خصوص ابتلای بیشتر برخی گروه های خونی به کووید۱۹، منتشر می شود، اعتبار علمی ندارد.

عشقی

دکتر پیمان عشقی در نشست خبری با اصحاب رسانه در استودیو سلامت وزارت بهداشت که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: بخش خصوصی در کارآزمایی بالینی و پروژه تحقیقاتی که با همکاری بیمارستان بقیه الله، سازمان انتقال خون و سایر دانشگاه های علوم پزشکی، تعریف شده نیز اعلام آمادگی کرده که به ما کمک کند اما بخش خصوصی در فعالیت های ساختاری، تشکیلاتی و حاکمیتی سازمان انتقال خون، مشارکتی ندارد.

به گزارش وبدا، مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران افزود: با توجه به پیش بینی های انجام شده که پلاسمای بیماران بهبود یافته نقش درمانی و مهمی در نجات بیماران مبتلا به کووید۱۹ دارد، شروع به جمع آوری پلاسما در ۱۴ مرکز استان کرده ایم و بخش خصوصی در این زمینه مشارکتی ندارد.

وی یادآور شد: حدس می زدیم که در شرایط کرونا، کمبود زیادی در ذخایر خونی داشته باشیم و کمبود خون در دنیا، تبدیل به بحران شد اما در ایران به مرحله بحران نرسیدیم و در حال حاضر ذخایر خونی کشور در حد قابل قبول است و هر روز در تمام استانهای کشور، ذخایر خونی را رصد می کنیم.

دکتر عشقی افزود: با توجه به آغاز ماه رمضان و شروع اقدامات درمانی غیراورژانسی و اعمال جراحی در کشور، نیاز به ادامه همکاری و اقبال ملت ایران به سازمان انتقال خون برای نجات جان مردم کشور داریم. در کل دنیا در شرایط کنونی، درخواست خون کاهش یافت اما اهدای خون، کاهش بیشتری یافت. در ایام نوروز، میزان درخواست خون نسبت به سال گذشته حدود ۴ تا ۵ درصد و میزان اهدای خون، حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد.

وی ادامه داد: در برخی از کشورهای دنیا، اهدای خون حدود ۷۵ درصد کاهش یافت و منجر به پایین آوردن استانداردهای اهدای خون شدند و امنیت خون را در معرض خطر قرار دادند اما در ایران، با استانداردهای قبلی، کار کردیم و ذخایر خونی کشور تقریبا ثابت بود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران خاطرنشان کرد: ذخایر خونی در کشور قابل قبول و ۶ روز یعنی بین ۵ تا ۷ روز است و در تمام ایام بحران کرونا، بیشتر از ۹۰ درصد از درخواست های خون را پاسخ داده ایم که شامل بیماران تالاسمی، مبتلا به سرطان، شیمی درمانی، تروما، اعمال جراحی اورژانس، تعویض خون و بیماران دیالیزی است.

دکتر عشقی گفت: اهدای خون از هفته سوم اسفند تا کنون، شیب رو به افزایشی در کشور داشته است اما نگران هستیم که با افزایش درخواست خون، در تامین خون مراکز درمانی و بیماران نیازمند، دچار مشکل شویم که از مردم می خواهیم همچنان به سازمان انتقال خون و نجات جان بیماران، اقبال داشته باشند و از همکارانم در بیمارستانها نیز می خواهم که مدیریت مصرف خون را رعایت کنند و هوشمندانه اعمال جراحی را برنامه ریزی کنند.

وی در خصوص فرآیند اهدای پلاسما و شرایط استفاده آن برای بیماران مبتلا به کووید۱۹ گفت: بر اساس استانداردهایی که در حال حاضر در بانک خون های معتبر دنیا در مورد کرونا مورد وفاق همه قرار گرفته است، سختگیرانه ترین استانداردها را برای ایران انتخاب کرده ایم و اگر بیماری دو هفته از بهبود علائم بالینی اش چه برای موارد بستری و چه برای موارد ایزوله در منزل، گذشته باشد به شرط منفی بودن آزمایش PCR می تواند اهدای پلاسما کند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون تاکید کرد: چون انجام تست PCR ممکن است برای همه در دسترس نباشد، پس از ۲۸ روز از بهبودی علائم بیماری، افراد می توانند بر اساس استانداردهای موجود بدون انجام آزمایش، اهدای خون کنند اما از بیماران می خواهیم که پلاسما یا زردابه خون خود را اهدا کنند تا مورد استفاده سایر بیماران قرار گیرد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران بیان داشت: در کار آزمایی بالینی که با مشارکت دانشگاه های علوم پزشکی، سازمان انتقال خون و بیمارستان بقیه الله آغاز شده حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ واحد پلاسما دریافت شده که عمده آن مصرف کارآزمایی نشد و با درخواست بیمارستانها برای نجات بیماران، بخشی از آن مصرف شد.

دکتر عشقی گفت: هدف گذاری ما در دریافت پلاسما از بهبودیافتگان، مراحل قبل از حالت حاد و شدید بیماران مبتلا به کووید۱۹ و مرحله ویروسی بود اما در مرحله تخریب ایمنی و بافت های ریه، تاثیر پلاسما کمتر است و وضعیت بیماران پس از دریافت پلاسما، تغییر بسیار زیادی می کرد و بهبود می یافتند اما باید صبر کنیم تا نتایج کارآزمایی بررسی و در کمیته علمی تایید شود تا بتوانیم خبرهای خوبی را به مردم بدهیم.

آخرین اخبار کیاپرس

●پیاده‌روی و تغذیه سالم؛ راهکارهایی برای مراقبت از قلب ●ظفرقندی: مواد اولیه مورد نیاز دارو به میزان کافی وارد کشور شده است ●افزایش دو برابری نمونه‌های مثبت کرونا در ایران؛ توصیه وزارت بهداشت به افراد پرخطر ●پیش‌بینی ابتلای بیش از ۲ میلیون ایرانی به دمانس تا سال ۲۰۵۰ ●توصیه های تغذیه ای در کم خونی فقر آهن ●اهمیت صرف صبحانه در حفظ سلامت دانش‌آموزان ●تفاهم‌نامه همکاری سازمان انتقال خون ایران و جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی امضا شد ●به مناسبت روز دریانوردی در یادمان دریادلان جانبخش دنا ●افزایش نسبی موارد ابتلا به کووید-۱۹ در هفته‌های اخیر ●افزایش ۳۱ درصدی مرگ‌های ناشی از حوادث کار در مازندران؛ سقوط از ارتفاع در صدر ●هوش مصنوعی به غربالگری سل نزدیک‌تر شد؛ فناوری CAD-TB وارد برنامه WHO شد ●دومین مرگ مرتبط با سرخک در آمریکا در سال ۲۰۲۶ تأیید شد ●داروی ضدویروس علائم لانگ‌کووید را بهبود نداد ●تأخیر در گفتار می‌تواند زنگ خطر کم‌شنوایی باشد ●۵۵۹ هزار و ۸۰۰ سالمند در مازندران؛ آیا استان برای موج سالمندی آماده است؟ ●الزامات سبزی خوردن بسته‌بندی شده اعلام شد ●ماراتن ۲۴ ساعته در انتقال خون برای نجات جان بیمار با خون نادر ●کرونا چه زمانی خطرناک می‌شود؟ ●پرداخت 55 همت از مطالبات مراکز و مؤسسات سلامت در شش ماه نخست سال جاری ●رشد جمعیت سالمند در کشورمان با شتابی فزاینده درحال افزایش است ●مصرف غذاهای بیش فراوری شده در دوران بارداری چه پیامدهای نامطلوبی به همراه دارد؟