پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
پنجشنبه ۹ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۲ آذر ۱۴۰۴ | کد خبر: 191205

هشدار دکتر محرز درباره موج جدید آنفلوانزا: شدت بالا، سرایت سریع و خطر مرگ‌ومیر؛ پیشگیری را جدی بگیریم

کیاپرس/دکتر مینو محرز استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با برنامه پیرامون سلامتی تلویزیون اینترنتی دانشگاه درباره گردش یک سوش جدید و شدید از ویروس آنفلوانزا هشدار داد.

به گزارش کیاپرس، به گفته وی، قدرت سرایت این ویروس بسیار بالاست و شدت بیماری در برخی موارد با پاندمی‌های قبلی قابل مقایسه است.

محرز مهمترین راههای پیشگیری را همچنان استفاده از ماسک، شست‌وشوی دست‌ها و رعایت اصول بهداشتی عنوان کرد و به ویژه بر موضوع حضور نیافتن افراد بیمار در محل کار و مدرسه تأکید کرد: «وقتی کودک بیمار به مدرسه می‌رود، ده‌ها نفر دیگر را مبتلا می‌کند. بچه‌ها ماسک نمی‌زنند و اغلب آداب سرفه کردن را نمی‌دانند. این آموزش باید از مدارس آغاز شود.»

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره گردش یک سوش جدید و شدید از ویروس آنفلوانزا هشدار داد و تأکید کرد که این ویروس در بسیاری از کشورهایی که زمستان را پشت سر گذاشته‌اند از جمله استرالیا باوجود پوشش بالای واکسیناسیون، موج گسترده‌ای از ابتلا و بستری را ایجاد کرده است.

به گفته وی، قدرت سرایت این ویروس بسیار بالاست و شدت بیماری در برخی موارد با پاندمی‌های قبلی قابل مقایسه است.

دکتر محرز با اشاره به چرخه ۱۰ ساله ظهور سویه‌های جدید آنفلوانزا گفت: «معمولاً هر ده سال یک ویروس جدید می‌آید و باعث موج جهانی می‌شود. پس از ساخت واکسن، در سال‌های بعد به ترکیب واکسن اضافه می‌شود. اما شیوع کووید–۱۹ این روند را چند سال عقب انداخت و حالا شاهد ویروس نوع A بسیار شدید هستیم.» او افزود: این سویه، اکنون در بسیاری از نقاط جهان در حال گسترش است و می‌تواند تلفات قابل توجهی برجای بگذارد.

وی با تأکید بر آنکه آنفلوانزا صرفاً یک سرماخوردگی ساده نیست و می‌تواند موجب درگیری شدید ریه و حتی «ریه سفید» شود، تصریح کرد: «این بیماری گاهی از کووید هم دست‌کمی ندارد. با تب و لرز شدید، سرفه‌های خشک و مداوم، سردرد و درد شدید عضلات بروز می‌کند؛ بدون آبریزش بینی. خوشبختانه داروی اختصاصی درمان داریم اما اثربخشی آن فقط در صورت مراجعه سریع است.»

دکتر محرز در خصوص اثر واکسن آنفلوانزا توضیح داد: «واکسن صددرصد مانع ابتلا نمی‌شود اما ایمنی بدن را بالا می‌برد و شدت بیماری را کاهش می‌دهد.»

او مهم‌ترین راه‌های پیشگیری را همچنان استفاده از ماسک، شست‌وشوی دست‌ها و رعایت اصول بهداشتی عنوان کرد و به ویژه بر موضوع حضور نیافتن افراد بیمار در محل کار و مدرسه تأکید کرد: «وقتی کودک بیمار به مدرسه می‌رود، ده‌ها نفر دیگر را مبتلا می‌کند. بچه‌ها ماسک نمی‌زنند و اغلب آداب سرفه کردن را نمی‌دانند. این آموزش باید از مدارس آغاز شود.»

این استاد برجسته بیماری‌های عفونی با تمایز میان سرماخوردگی و آنفلوانزا گفت: «سرماخوردگی معمولاً با آبریزش و علائم خفیف همراه است، اما آنفلوانزا با تب ناگهانی، لرز شدید، سرفه‌ بد و درد شدید بدن بروز می‌کند.»

وی افزود در دوران کووید نیز مواردی از آنفلوانزا مشاهده شد که در مواردی موجب مرگ‌ومیر شد.

دکتر محرز در پایان تأکید کرد: «در صورت مشاهده علائم شدید، مراجعه سریع به پزشک ضروری است. هرچند آزمایش قطعی (PCR) هزینه‌بر است، اما پزشک می‌تواند بر اساس علائم، داروی ویژه درمان آنفلوانزا را تجویز کند. رعایت بهداشت فردی و اجتماعی امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.»

آخرین اخبار کیاپرس

●تفاهم‌نامه همکاری سازمان انتقال خون ایران و جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی امضا شد ●به مناسبت روز دریانوردی در یادمان دریادلان جانبخش دنا ●افزایش نسبی موارد ابتلا به کووید-۱۹ در هفته‌های اخیر ●افزایش ۳۱ درصدی مرگ‌های ناشی از حوادث کار در مازندران؛ سقوط از ارتفاع در صدر ●هوش مصنوعی به غربالگری سل نزدیک‌تر شد؛ فناوری CAD-TB وارد برنامه WHO شد ●دومین مرگ مرتبط با سرخک در آمریکا در سال ۲۰۲۶ تأیید شد ●داروی ضدویروس علائم لانگ‌کووید را بهبود نداد ●تأخیر در گفتار می‌تواند زنگ خطر کم‌شنوایی باشد ●۵۵۹ هزار و ۸۰۰ سالمند در مازندران؛ آیا استان برای موج سالمندی آماده است؟ ●الزامات سبزی خوردن بسته‌بندی شده اعلام شد ●ماراتن ۲۴ ساعته در انتقال خون برای نجات جان بیمار با خون نادر ●کرونا چه زمانی خطرناک می‌شود؟ ●پرداخت 55 همت از مطالبات مراکز و مؤسسات سلامت در شش ماه نخست سال جاری ●رشد جمعیت سالمند در کشورمان با شتابی فزاینده درحال افزایش است ●مصرف غذاهای بیش فراوری شده در دوران بارداری چه پیامدهای نامطلوبی به همراه دارد؟ ●از کنار پوکی استخوان به سادگی نگذاریم ●غربالگری ۳.۲ میلیون ایرانی از نظر اختلالات سلامت روان مرتبط با بحران ●روز جهانی قلب؛ «هیچ ضربانی را از دست ندهیم» ●حقوق ناشنوایان؛ از شناسایی و به رسمیت شناختن تا اجرای واقعی ●تأمین ارز مورد نیاز صنعت دارو افزایش یافت ●از درد فک تا لقی دندان؛ علائمی که نباید نادیده گرفت