پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۱۶ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: 87198

مبارزه با بیماریهای غیر واگیر و کنترل دیابت از اهداف مهم در حوزه بهداشت

کیاپرس : محسن اعرابی در نشست تخصصی سیاست گذاران سلامت در حوزه دیابت با اشاره به ضرورت توجه به دیابت در مازندران اظهار داشت:مبارزه با بیماریهای غیر واگیر و کنترل دیابت از اهداف مهم در حوزه بهداشت است.

وی افزود: پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر از ضرورتوهای ویژه در جامعه است که باید به خوبی توجه شود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تشریح وضعیت عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر در کشور و مازندران در سال ۹۵ گفت: ۷۰ درصد از افراد بالای ۱۸ سال اضافه وزن دارند که میانگین شاخص کشوری ۵۹ درصد است.

وی افزود:با توجه به شرایط موجود مازندران رتبه اول در چاقی و اضافه وزن دارد.

 اعرابی گفت:مازندران به لحاظ بیماریهای غیر واگیر در کم تحرکی رتبه دوم،کنترل خون بالا رتبه سوم ،کنترل فشار خون رتبه پنجم و قند خون در رتبه هفتم کشور قرار داریم.
وی با اعلام اینکه مازندران در مصرف روزانه سیگاربالای ۳۵ سال رتبه ۱۲ را به خود اختصاص داده است،افزود: در حوزه درمان و کنترل دیابت تحول بسیار خوبی در استان انجام گرفته است.

اعرابی ،شناسایی و مراقبت افراد پیش دیابتی، ثابت نگه داشتن میزان شیوع دیابت و عوامل خطر نسبت به سال پایه ،افزایش درصد انجام آزمایشات ldl  و کلسترول تام،پوشش درمان بیماری دیابتی،بهبود کیفیت تمامی جوانب را از اهداف مندرج دررسند دیابت عنوان کرد.

وی مشاوره تغذیه و آموزش بیماران را از اولویت های جلوگیری از دیابت دانست و گفت: طرح حامی بیمار در خانواده و تشکیل گروههای کوچک در مطب از جمله اهداف دیگر در حوزه بهداشت است.

اعرابی از تشکیل کمپین های هدفمند با توجه به نیازهای بهداشتی غیر واگیر در استان خبر داد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران غربالگری دیابت و فشار خون بالا را از اقدامات حوزه بهداشت اعلام کرد و گفت: در این طرح ۶۹۰ هزار نفر از جمعیت بالای ۳۰ سال در طرح غربالگری انتخاب شدند و ۵۸۰ هزار نفر غربالگری دیابت بر روی آنها انجام شد که از این میزان ۵ هزار و ۴۰۰ بیمار جدید مبتلا به دیابت شناسایی شدند.

وی به کنترل بیماری در سطح یک ،دو و سه  در طرح تحول سلامت اشاره کرد و ادامه داد: غربالگری بیماری های دیابتی،حمایت خانواده،بالا بردن انگیزه،اصلاح تغدیه و مدیریت دیابت توسط پزشک خانواده را از دستاوردهای این طرح است.

اعرابی کمک به کاهش اضافه وزن و چاقی  و توقف دیابت در استان را از برنامه های مهم طرح تحول سلامت در استان برشمرد.

آخرین اخبار کیاپرس

●زنگ خطر افسردگی را بشناسید ●اعضای شورای راهبردی هوش مصنوعی در وزارت بهداشت منصوب شدند ●بیش از ۲ هزار شهروند در متروی تهران آموزش‌های مهارت های اورژانسی را دریافت کردند ●قطب گوارش کشور هستیم ●دود سیگار تنها سلامت فرد مصرف‌کننده را تهدید نمی‌کند ●چهارمین دوره آموزشی رسانه‌تراپی با تمرکز بر هوش مصنوعی آغاز شد ●کاهش قد؛ زنگ خطر پوکی استخوان ●پرداختی به رزیدنت ها بسیار ناچیز است/۱۱۰۰ میلیارد تومان از بیمه طلبکار هستیم ●علائمی که باید جدی گرفته شود/هشداری برای وقوع سکته مغزی شدیدتر ●۱۶ آمبولانس جدید اورژانس همدان به بهره برداری رسید ●HPV مثبت لزوماً به معنای ابتلا به سرطان نیست ●۱۰ میلیون ایرانی سالمند هستند ●آیا داروهای لاغری می توانند جایگزین اصلاح سبک زندگی شوند؟ ●۷۵ درصد تهرانی ها، اضافه وزن یا چاق هستند ●اولین سمینار ملی اخلاق پزشکی در طب نظامی و تروما برگزار می شود ●مصرف همزمان داروهای گیاهی و شیمیایی همیشه بی‌خطر نیست ●آلزایمر دهه‌ها قبل از سالمندی کلید می‌خورد ●پشت پرده «کاهش وزن فوری» چیست؟ ●ما در پرداخت به رزیدنت ها خیلی عقب نیستیم ●واکسن آنفلوانزا ۲ میلیون و ۱۸۵ هزار تومان شد؛ دریافت با نسخه پزشک ●نگاهی به زندگی پربار شاگرد مبرز استاد دکتر محمد قریب