پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
جمعه ۱۰ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۳۱ تیر ۱۳۹۴ | کد خبر: 44617

شاهزاده سعودی ایران را تهدید به حمله نظامی کرد

کیا پرس:کمتر از یک هفته از توافق هسته ای میان ایران و گروه ۵+۱ می گذرد، که اولین انتقاد علنی عمومی از این توافق را یکی از اعضای خاندان پادشاه سعودی به نام بندر بن سلطان انجام داده است.
 بندر بن سلطان در یادداشتی در روزنامه الکترونیکی «ایلاف» ، «توافق هسته‌ای اوباما با ایران» را «کپی برابر با اصل» توافق «بیل کلینتون با کره شمالی» دانست.

همچنین وی در توهینی آشکار به دیلی استار لبنان می گوید، این توافق به ایران اجازه خواهد داد که که ایران به بمب هسته ای دست پیدا نماید. عربستان سعودی و قدرت های خلیج فارس آماده می شوند که علیه ایران بعد از توافق هسته ای عملیات نظامی بدون مشارکت آمریکا انجام دهند.

او در ادامه  یادداشت ایلاف می نویسد: «نقّادان در رسانه و در (عالم) سیاست، توافق هسته‌ای را که باراک اوباما با ایران به دست آورد، نسخه برابر با اصل توافق هسته‌ای بیل کلینتون رئیس جمهور اسبق (آمریکا) با کره شمالی می‌دانند».

بندر افزود: اما من با کمال تواضع، با این نظر موافق نیستم. رئیس‌جمهور کلینتون، آن زمان تصمیمش را بر اساس تحلیلی راهبردی از سیاست خارجی آمریکا و بر اساس اطلاعات محرمانه اتخاذ کرد… بعدا روشن شد که تحلیل راهبردی سیاست خارجی، اشتباه بوده و اطلاعات هم اشتباه بوده و اگر کلینتون از آن مطلع می‌شد، چنین تصمیمی نمی‌گرفت و من از این امر کاملا مطمئن هستم.

او در ادامه تصمیم اوباما را درست توصیف کرد و نوشت: اوباما تصمیمش برای پیش‌رفتن در توافق هسته‌ای با ایران را در حالی اتخاذ کرد که کاملا می‌دانست که تحلیل راهبردی سیاست خارجی‌‌اش و اطلاعاتش نهادهای اطلاعاتی داخلی و اطلاعات کشورهای متحدش در منطقه هیچ‌یک نتیجه توافق هسته‌ای با کره‌شمالی را نه‌تنها پیش‌بینی نکرده بودند، بلکه در کنار دسترسی ایران به میلیاردها دلار، پیش‌بینی امور بدتر از این را کرده بودند. آشوب خاورمیانه را خواهد گرفت؛ منطقه‌ای که کشورهایش در بی‌ثباتی‌اند و ایران نقشی اساسی در آن ایفا می‌کند.

سفیر عربستان در آمریکا از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۵ افزود «الان این سوال مطرح است که چرا اوباما بر امضای چنین توافقی اصرار کرد حال آنکه می‌دانست، توافق کلینتون با کره شمالی شکست خورد؟» و پاسخ داد که… «اوباما به اندازه کافی باهوش است و علت اصلی این است که اوباما با خودش صادق است و به درست بودن آنچه انجام می‌دهد ایمان دارد و معتقد است که هر آنچه آن را به دلیل این توافق فاجعه‌بار می‌خوانند، همه زیان‌های جانبی قابل تحملی است».

بندر همچنین می نویسد:«سیاست اوباما به طور کلی در خاورمیانه، و در سوریه، عراق و یمن بخصوص، سیاستی غافلگیرکننده در روشن‌بخشی است… اما الان من بیشتر از همیشه متقاعد شده‌ام که دوست عزیزم روباه پیر هنری کسینجر، درست گفت وقتی گفت “دشمنان آمریکا باید از آمریکا بترسند، اما دوستانش باید بیشتر بترسند»

او با کنایه به مسئله هسته‌ای و جمع‌بندی مذاکرات آن، گفت که حقیقت تلخ است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

منبع: تابناک

آخرین اخبار کیاپرس

●اعلام اسامی محصولات مراقبت از مو غیرمجاز ●پرتودرمانی؛ از ارکان مهم درمان سرطان‌های رحم ●۹۰ درصد داروها در داخل تولید می‌شود؛ داروهای مورد نیاز مراکز درمانی تامین می شود ●مغز را پیش از فراموشی دریابیم ●چه زمانی IVF پیشنهاد می‌شود؟ ●چرا برخی ها کمبود ویتامین دی دارند؟ ●۴۵ درصد متخصصان گوارش و کبد در تهران هستند ●وارد جنگ علمی شده‌ایم ●متقاضیان بیمه سلامت برای بیمه شدن چه مسیری را باید طی کنند؟ ●درخشش ایران در پیوند سلول‌های بنیادی؛ ظرفیت جذب بیماران خارجی ●فرماندار ساری: موضوع پساب و شیرابه آلوده‌کننده رودخانه تجن باید رفع شود ●سلامت زیر پوست شهر؛ آنچه در همایش‌ها دیده نمی‌شود ●بخش قابل توجهی از دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی در چارچوب برنامه ذخایر استراتژیک کشور تامین شد ●پیاده‌روی و تغذیه سالم؛ راهکارهایی برای مراقبت از قلب ●ظفرقندی: مواد اولیه مورد نیاز دارو به میزان کافی وارد کشور شده است ●افزایش دو برابری نمونه‌های مثبت کرونا در ایران؛ توصیه وزارت بهداشت به افراد پرخطر ●پیش‌بینی ابتلای بیش از ۲ میلیون ایرانی به دمانس تا سال ۲۰۵۰ ●توصیه های تغذیه ای در کم خونی فقر آهن ●اهمیت صرف صبحانه در حفظ سلامت دانش‌آموزان ●تفاهم‌نامه همکاری سازمان انتقال خون ایران و جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی امضا شد ●به مناسبت روز دریانوردی در یادمان دریادلان جانبخش دنا