پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۱۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: 91968

سرگیجه هنگام بلندشدن نشانه چیست؟

سرگیجه هنگام بلندشدن نشانه چیست؟

کیا پرس :تحقیق جدید نشان می دهد افراد میانسال که در زمان بلندشدن دچار سرگیجه و تاری دید می شوند باید بیشتر نگران ابتلا به زوال عقل در سنین بالاتر باشند.

به گزارش کیا پرس به نقل از مهر، این مطالعه بر شرایطی موسوم به «فشارخون اُرتواسپاتیک» متمرکز بود؛ در چنین شرایطی وقتی که فرد به ناگهان می ایستد فشارخونش به شدت اُفت می کند. این وضعیت موجب بروز علائم ناگهانی نظیر سرگیجه و تاری دید می شود.

طبق نتایج این تحقیق جدید، این شرایط در بین افراد مسن شایع است و حدود ۳۰ درصد افراد ۷۰ سال به بالا درگیر آن هستند. شیوه این مشکل در بین افراد جوان کمتر است، اما در صورت بروز، نگران کننده است.

محققان دانشگاه جان هاپکینز مریلند دریافتند افراد میانسال مبتلا به این مشکل فشارخون در مقایسه با افراد فاقد این مشکل، ۵۴ درصد بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل در طول ۲۵ سال بعد قرار دارند.

«ربکا گاتسمن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «دلایل این مسئله به خوبی مشخص نیست، اما تحقیق نشان داده است که مشکلات سلامت تاثیرگذار بر عروق خونی نظیر فشارخون بالا و دیابت، با ریسک بالا زوال عقل مرتبط هستند. تصور می شود اختلال در جریان خون به مغز دلیل این مشکل باشد.»

به گفته گاتسمن، «وقوع مکرر فشارخون اُرتواسپاتیک (اُفت ناگهانی فشارخون) می تواند با کاهش موقت منبع خونی مغز در ریسک ابتلا به زوال عقل نقش داشته باشد.»

وی در ادامه می افزاید: «در افراد نسبتا جوان تر، این مشکل می تواند نشانه سلامت عمومی ضعیف تر و مصرف دارو بیشتر باشد. بسیاری از داروهای مرتبط با فشارخون بالا و سایر مشکلات، می توانند موجب بروز این اُفت در فشارخون شوند.»

این مطالعه شامل بیش از ۱۱,۷۰۰ آمریکایی بود که از اواخر دهه ۱۹۸۰، زمانیکه در دهه ۴۰ و ۵۰ سال قرار داشتند، تا سال ۲۰۱۳ تحت نظر بودند. در ابتدا فشارخون شان در حالت خوابیده و سپس بعد از ناگهان ایستادن اندازه گیری شد.

در طول ۲۵ سال مطالعه، محققان دریافتند ۱۲.۵ درصد افراد مبتلا به فشارخون اُرتواسپاتیک مبتلا به زوال عقل شدند، درحالیکه ۹ درصد افراد فاقد چنین مشکلی مبتلا به زوال عقل شده بودند.

آخرین اخبار کیاپرس

●حدود یک سوم غذاها؛ هدر می روند یا به ضایعات تبدیل می شوند ●چگونه محیط زندگی بیماران مبتلا به آلزایمر را ایمن‌تر کنیم؟ ●تجویز منطقی دارو؛ ضرورتی برای سلامت امروز و فردای کشور ●افزایش عفونت‌های تنفسی؛ مثبت‌شدن ۱۷.۴ درصد نمونه‌های کووید-۱۹ ●توزیع واکسن آنفلوانزا از امروز در داروخانه‌های منتخب ●اهدای خون جوان ۱۷ ساله در سمنان؛ اقدامی کم‌سابقه در کشور ●ارتباط استفاده از هوش مصنوعی برای پرسش‌های پزشکی با اضطراب و افسردگی در جوانان ●ثبت صادرات از محل ورود موقت در سامانه تیتک الزامی شد ●از مصرف خودسرانه مکمل منیزیم خودداری کنیم/احتمال آسیب به کلیه‌ و استخوان‌ ●حدود ۸۰ درصد ناوگان اورژانس استان گلستان فرسوده است ●🔴 ثبت ۴۴۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در ایران؛ وزارت بهداشت بر پیشگیری از هاری تأکید کرد ●افزایش گردش کرونا در پاییز؛ آنفلوانزا هنوز شدت نگرفته است ●مصرف خودسرانه ویتامین‌ها و مکمل‌ها نیز توصیه نمی‌شود ●کدام رژیم غذایی برای لاغری بهتر است ●مواد ممنوعه در محصولات آرایشی و بهداشتی ●افسردگی کودکان و نوجوانان؛ علائم هشداردهنده‌ای که والدین نباید نادیده بگیرند ●اعضای شورای راهبردی هوش مصنوعی وزارت بهداشت منصوب شدند ●آموزش CPR به بیش از ۲ هزار شهروند تهرانی در مترو ●بیمارستان فیروزگر تهران؛ ۶۳۶ تخت فعال و ضریب اشغال ۹۵ درصد ●غربالگری سرطان ریه در افراد سیگاری بالای ۵۵ سال ضروری است ●آغاز چهارمین دوره «رسانه‌تراپی» با محوریت هوش مصنوعی و تولید محتوا