پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

اجتماعی | ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: 84198

راه‌اندازی ۱۰ خانه کوچک معلولان ذهنی مرزی در مازندران

نویسنده: kiapressadmintest • پایگاه خبری اختصاصی سلامت کیاپرس

کیاپرس: مدیر کل بهزیستی مازندران از راه‌اندازی ۱۰ خانه کوچک معلولان ذهنی مرزی در مازندران در خرداد ماه سال جاری در استان خبر داد.

سید سعید آرام در ارتباط با ایجاد خانه کوچک ویژه معلولان ذهنی اظهار کرد: خانه کوچک معلولان ذهنی در واقع برای کسانی است که از لحاظ معلولان ذهنی در حد مرزی قرار دارند و فاقد سرپرست هستند.

وی هدف اصلی ایجاد این خانه‌ها را مهیا کردن ارتباط اجتماعی معلولان با جامعه عنوان کرد و افزود: در این مراکز که به صورت خانه‌های کوچک است تا سقف ۱۰ نفر از معلولان ذهنی مرزی در کنار هم زندگی می‌کنند و با محیط بیرون در ارتباط هستند.

مدیرکل بهزیستی استان مازندران ادامه داد: معلولان در این مراکز کارهای روزمره خود را انجام می‌دهند و البته مراقب هم برای نظارت در اختیار مراکز قرار می‌گیرد.

آرام این روش را از مترقی‌ترین روش‌های نگهداری معلولان در دنیا دانست و بیان کرد: تجربه‌ای که از مرکز نگهداری آلمان کسب کرده‌ایم را با برنامه‌ریزی در استان مازندران پیاده می‌کنیم.

وی یاد آور شد: تا پایان سال ۹۶ حداقل ۱۰ مرکز در نقاط مختلف استان راه‌اندازی می‌شود تا شرایط زندگی اجتماعی برای معلولین ذهنی در حد مرزی قرار دارند مهیا شود.

مدیرکل بهزیستی استان مازندران به ۱۸ مرکز نگهداری بچه‌های بی‌سرپرست( شبه خانواده) اشاره کرد و گفت: الگوبرداری این خانه‌ها از همان مراکز و برای بچه‌هایی که حد معلولیت‌شان نیمه‌مستقل است، صورت گرفته است.

آرام با بیان اینکه همه معلولان ذهنی در مراکز شبانه‌روزی با هم نگهداری می‌شدند، افزود: این باعث می‌شد که به تدریج معلولان ذهنی مرزی دچار معلولیت اجتماعی شده و توانمندی‌های خود را از دست دهند.

وی اجرای این طرح را براینخستین‌بار در استان خراسان رضوی عنوان کرد و افزود: استان مازندران هم تا پایان خرداد ماه سال جاری استارت کار راه‌اندازی خانه‌های کوچک برای معلولان ذهنی مرزی را انجام می‌دهد. فارس

آخرین اخبار کیاپرس

●۱۶ آمبولانس جدید اورژانس همدان به بهره برداری رسید ●HPV مثبت لزوماً به معنای ابتلا به سرطان نیست ●۱۰ میلیون ایرانی سالمند هستند ●آیا داروهای لاغری می توانند جایگزین اصلاح سبک زندگی شوند؟ ●۷۵ درصد تهرانی ها، اضافه وزن یا چاق هستند ●اولین سمینار ملی اخلاق پزشکی در طب نظامی و تروما برگزار می شود ●مصرف همزمان داروهای گیاهی و شیمیایی همیشه بی‌خطر نیست ●آلزایمر دهه‌ها قبل از سالمندی کلید می‌خورد ●پشت پرده «کاهش وزن فوری» چیست؟ ●ما در پرداخت به رزیدنت ها خیلی عقب نیستیم ●واکسن آنفلوانزا ۲ میلیون و ۱۸۵ هزار تومان شد؛ دریافت با نسخه پزشک ●نگاهی به زندگی پربار شاگرد مبرز استاد دکتر محمد قریب ●کمیته کشوری آنفلوانزا، مرجع قانونی تأیید کیفیت واکسن‌ها محسوب نمی‌شود ●کدام درد شکم می‌تواند نشانه آپاندیسیت باشد؟ ●طرح آزمایشی «خاتون» برای تسهیل اهدای خون بانوان در شش شهر کشور آغاز شد ●حدود ۵ میلیون نفر در کشور پزشک خانواده دارند ●براثر واژگونی اتوبوس مسافربری در محور ساوه ـ همدان؛ ۱۱ نفر جان باختند ●چرا سن در باروری اهمیت دارد؟ ●ظرفیت تخت های بیمارستان فیروزگر به ۱۰۰۰ تخت می رسد ●افزایش ۳۵ درصدی مراجعان/کمبود پرستار نداریم ●«عصر زندگی طولانی تر، باز اندیشی در نظام ها برای زندگی بهتر»، شعار روز جهانی سالمند