پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
یکشنبه ۵ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۲۰ مرداد ۱۴۰۵ | کد خبر: 194503

بیش از ۱۴۵ هزار دانشجوی دکتری در کشور داریم؛ توجه جدی به دوره های پسادکتری

کیاپرس/دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: طبق اعلام بنیاد علمی آمریکا از حدود ۴۰۰ هزار دانشجوی دوره دکتری در این کشور، سالی ۶۰ هزار نفر از بهترین فارغ التحصیلان دنیا به عنوان پسادکتری جذب می شوند.

به گزارش خبرنگار کیاپرس پیمان صالحی روز سه شنبه در نشست خبری آغاز دوره پسادکتری فناوری افزود: در ایران درسال ۱۴۰۱ که ما ۱۵۰ هزار دانشجوی دکتری داشتیم کمتر یک هزار نفر به عنوان محقق پسادکتری جذب شدند.

وی افزود: دوره پسادکتری در ایران را براساس تجربیات خودمان و دنیا یک مدل بومی طراحی شد که بتوان مشکلات کشور به صورت درست رفع کرد.

وی با اشاره به اینکه یک ظرفیت بالقوه بسیار زیادی در دوره دکتری برای پسادکتری وجود دارد، گفت: در حال بیش از ۱۴۵ هزار دانشجوی دکتری در کشور داریم که مربوط به کل کشور اعم وزارتخانه های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی است.

وی ادامه داد: موتور اصلی پژوهش و فناوری در دنیا محققان پسادکتری کارمند هستند در ایران به این دوره توجه ویژه ای شده است.

وی بیان داشت: در دانشگاه های بزرگ دنیا حدود ۳۰ عضو هیات علمی وجود دارد در همان رشته و بخش ۴۰۰ پسادکتری وجود دارد.

دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، جذب و نگهداشت نخبگان را یکی دیگر از کارکردهای دوره‌های پسا دکتری عنوان کرد.

وی با اشاره به تدوین آیین‌نامه دوره‌های پسا دکتری گفت: این آیین‌نامه با امضای شهید رئیسی ابلاغ شده و در تدوین آن تلاش شده است ظرفیت‌های مختلف حوزه علم و فناوری کشور مورد توجه قرار گیرد.

 

نیروی انسانی متخصص پیش‌شرط رشد شرکت‌های دانش‌بنیان

تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در این نسیت با اشاره به فعالیت بیش از ۱۱ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور گفت: حدود ۶۰۰ هزار نفر در این شرکت‌ها مشغول به کار هستند که برآورد می‌شود حدود ۱۵۰ هزار نفر از آنان نیروهای تخصصی، دانشی و کلیدی باشند.

وی افزود: نیروی انسانی یکی از پیش‌ شرط‌ های اساسی رشد شرکت‌های دانش‌بنیان است و دانش این شرکت‌ها تا حد زیادی از نیروی انسانی متخصصی که در آنها حضور دارد، نشأت می‌گیرد.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان هدف از طراحی برنامه مشترک «پسا دکتری فناوری دانش‌بنیان» را توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان از نظر نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: این برنامه تلاش می‌کند شکاف میان دانش، صنعت و فناوری را در یک دوره یک تا دو ساله کاهش دهد و نیروی انسانی دانشی، کارآمد و متخصص را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهد.

آخرین اخبار کیاپرس

●۷۵ درصد شهروندان تهرانی چاق یا اضافه وزن هستند ●اولین سمینار ملی اخلاق پزشکی در طب نظامی و تروما برگزار می شود ●مصرف همزمان داروهای گیاهی و شیمیایی همیشه بی‌خطر نیست ●آلزایمر دهه‌ها قبل از سالمندی کلید می‌خورد ●پشت پرده «کاهش وزن فوری» چیست؟ ●ما در پرداخت به رزیدنت ها خیلی عقب نیستیم ●واکسن آنفلوانزا ۲ میلیون و ۱۸۵ هزار تومان شد؛ دریافت با نسخه پزشک ●نگاهی به زندگی پربار شاگرد مبرز استاد دکتر محمد قریب ●کمیته کشوری آنفلوانزا، مرجع قانونی تأیید کیفیت واکسن‌ها محسوب نمی‌شود ●کدام درد شکم می‌تواند نشانه آپاندیسیت باشد؟ ●طرح آزمایشی «خاتون» برای تسهیل اهدای خون بانوان در شش شهر کشور آغاز شد ●حدود ۵ میلیون نفر در کشور پزشک خانواده دارند ●براثر واژگونی اتوبوس مسافربری در محور ساوه ـ همدان؛ ۱۱ نفر جان باختند ●چرا سن در باروری اهمیت دارد؟ ●ظرفیت تخت های بیمارستان فیروزگر به ۱۰۰۰ تخت می رسد ●افزایش ۳۵ درصدی مراجعان/کمبود پرستار نداریم ●«عصر زندگی طولانی تر، باز اندیشی در نظام ها برای زندگی بهتر»، شعار روز جهانی سالمند ●آتش‌سوزی تریلی و اتوبوس در محور بیرجند؛ ۹ نفر جان باختند ●سهمیه شیرخشک نوزادان فروشی نیست ●اگر بیمه‌ها همراهی کنند، مشکلات مردم در زمینه افزایش قیمت دارو کاهش می یابد ●ارتقای ۲۱ شاخص بهداشتی در مازندران