پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۵ بهمن ۱۴۰۳ | کد خبر: 184810

بحران نقدینگی داروخانه‌های خصوصی؛ زنگ خطر کمبود دارو در روزهای پایانی سال

داروخانه آنلاین

در حالی که کمتر از دو ماه به پایان سال جاری باقی مانده است، داروخانه‌های بخش خصوصی با بحران جدی تأمین نقدینگی مواجه شده‌اند. این بحران باعث شده است که بسیاری از داروخانه‌ها توان خرید دارو را از دست بدهند و در نتیجه آن، کشور با پدیده کمبود کاذب دارو روبه‌رو شود. زیرا شرکت‌های پخش نیز از فروش دارو به‌صورت چکی به داروخانه‌ها، به‌ویژه در روزهای پایانی سال، خودداری می‌کنند.

طبق گزارش نمایندگان داروخانه‌ها در انجمن داروسازان، بیش از ۳ همت چک برگشتی داروخانه‌ها وارد مرحله حقوقی شده است. این موضوع مشکلات بسیاری را برای صاحبان داروخانه‌ها ایجاد کرده و برخی از آنها به‌جای تمرکز بر ارائه خدمات دارویی، مجبور شده‌اند وقت خود را در راهروهای دادگاه‌ها صرف جلب رضایت شاکیان کنند.

شهرام کلانتری خاندانی، رئیس انجمن داروسازان ایران، در نامه‌ای به وزیر بهداشت، درخواست کرده است حداقل ۸ همت از محل مصوبه ۲۵ همت سران قوا برای حمایت از داروخانه‌های سرپایی بخش خصوصی اختصاص یابد تا این بخش از بحران فعلی خارج شود.

به نظر می‌رسد در روزهای پایانی سال، اصلی‌ترین چالش وزارت بهداشت، تأمین منابع مالی برای هزینه‌های حوزه سلامت است. کمبود منابع مالی باعث شده این وزارتخانه به دنبال استفاده از منابعی باشد که برای دیگر بخش‌ها و حوزه‌ها تخصیص یافته است.

با این حال، نباید فراموش کرد که دارو مهم‌ترین اولویت در حوزه سلامت است و دسترسی به آن اولین نیاز اساسی بیماران محسوب می‌شود. ازاین‌رو، باید هرگونه چالش یا حاشیه‌ای که ممکن است تأمین دارو را مختل کند، به‌سرعت برطرف شود.

#دارو
#داروسازی
#داروسازان
#انجمن_داروسازان
#داروخانه
#وزیر_بهداشت
#وزارت_بهداشت
#pharmacy
#health
#دسترسی_به_دارو

آخرین اخبار کیاپرس

●سالمندی به معنای افسردگی نیست ●بیش از ۱۰۰ هزار مجروح شیمیایی در کشور داریم ●۱۵۰۰ نفر از دهک ششم قائنات زیر چتر بیمه سلامت رفتند ●عملکرد اثربخش سازمان اورژانس کشور در مدیریت حوادث جنگی ●سالانه بیش از هزار ابتلای جدید سرطان دهانه رحم در کشور داریم ●یارانه خدمات اعتباری ویژه پاییز ۱۴۰۵ اعلام شد ●حدود یک سوم غذاها؛ هدر می روند یا به ضایعات تبدیل می شوند ●چگونه محیط زندگی بیماران مبتلا به آلزایمر را ایمن‌تر کنیم؟ ●تجویز منطقی دارو؛ ضرورتی برای سلامت امروز و فردای کشور ●افزایش عفونت‌های تنفسی؛ مثبت‌شدن ۱۷.۴ درصد نمونه‌های کووید-۱۹ ●توزیع واکسن آنفلوانزا از امروز در داروخانه‌های منتخب ●اهدای خون جوان ۱۷ ساله در سمنان؛ اقدامی کم‌سابقه در کشور ●ارتباط استفاده از هوش مصنوعی برای پرسش‌های پزشکی با اضطراب و افسردگی در جوانان ●ثبت صادرات از محل ورود موقت در سامانه تیتک الزامی شد ●از مصرف خودسرانه مکمل منیزیم خودداری کنیم/احتمال آسیب به کلیه‌ و استخوان‌ ●حدود ۸۰ درصد ناوگان اورژانس استان گلستان فرسوده است ●🔴 ثبت ۴۴۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در ایران؛ وزارت بهداشت بر پیشگیری از هاری تأکید کرد ●افزایش گردش کرونا در پاییز؛ آنفلوانزا هنوز شدت نگرفته است ●مصرف خودسرانه ویتامین‌ها و مکمل‌ها نیز توصیه نمی‌شود ●کدام رژیم غذایی برای لاغری بهتر است ●مواد ممنوعه در محصولات آرایشی و بهداشتی