پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۱۷ مرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: 170104

با لنز شنا نکنید، خطر کوری همراه دارد

کیاپرس /استاد گروه انگل‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نسبت به شنا کردن با لنزهای تماسی هشدار داد و گفت: شنا با لنز طبی یا لنز رنگی به هیچ عنوان درست نیست، شما با این کار در واقع راه ورود انواع باکتری‌ها را به چشم خود باز می‌کنید.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر مریم نیتی با اشاره به انگل‌های مرتبط با بیماری‌های چشمی اظهار کرد: در دهه‌ اخیر شاهد افزایش روزافزون موارد ابتلا هستیم.

وی با بیان این که استفاده از استخرهای عمومی، شنا در آب‌های آلوده احتمال ابتلا به بیماری‌های چشمی در افرادی که از لنز استفاده می‌کنند را به مراتب بیشتر کرده است، ادامه داد: تفاوتی ندارد، هرگز زمانی که از لنزهای تماسی استفاده می‌کنید چه برای کاربرد اصلاح عیوب انکساری یا برای زیبایی، شنا نکنید و استخر نروید.

دکتر نیتی با بیان اینکه نتیجه شنا کردن با لنز، عفونت چشم، سوزش چشم و حتی بیماری‌های خطرناکی مثل زخم قرنیه است ادامه داد: لنزهای تماسی چشم نباید در مجاورت هیچ آبی، از جمله آب استخر، دریا، آب لوله‌کشی و آب حمام قرار داشته باشند، به این خاطرکه آب بهترین بستر برای انواع ویروس‌ها و میکروب‌های خطرناک است.

وی با اشاره به اینکه «کراتیت آکانتامبا» یا عفونت قرنیه آکانتامبا (میکروارگانیسم‌های تک سلولی) با پوشیدن لنز هنگام شنا ارتباط مستقیم دارد، تاکید کرد: این زخم عفونی می‌تواند موجب کوری همیشگی فرد یا تخریب بافت قرنیه شود و اگر به‌موقع درمان نشود به نابینایی منجر خواهد شد.

استاد گروه انگل‌شناسی دانشگاه به نشانه‌های ورود میکروارگانیسم‌ های تک سلولی به چشم اشاره کرد و ادامه داد: علامت‌هایی مثل درد شدید چشمی، نورترسی، ریزش اشک، قرمزی و یا سوزش چشم از جمله این نشانه‌هاست.

این عضو هیئت علمی دانشگاه توصیه کرد: اگر هنگام شنا، لنز تماسی در چشم داشتید و آب درون چشم رفت، بلافاصله لنز را از چشم درآورده، آن را با محلول لنز شست‌وشو دهید تا احتمال بروز عفونت یا التهاب را کاهش دهید.

به گفته وی محلول شست‌وشوی مناسب و باکیفیت می‌تواند آلودگی را از بین ببرد همچنین پک لنز خود را باید هر سه ماه یک‌بار عوض کنید و برای این امر از پزشک متخصص خود مشورت بگیرید.

دکتر نیتی با بیان اینکه نکته مهم این است که آلودگی چشمی با میکروارگانیسم‌های تک سلولی با باکتری و قارچ‌ها متفاوت است هشدار داد: در صورت مشاهده نشانه‌ها که بارزترین آن درد شدید چشمی است از هرگونه خوددرمانی پرهیز و به متخصص مراجعه کنید.

وی اضافه کرد: این درد چشمی به میزانی در فرد زیاد می‌شود که اصطلاحا به آن درد خودکشی هم می‌گویند، دردی که فردی اصلا نمی‌تواند آن را تحمل کند، با داروهای مسکن برطرف نمی‌شود و بسیار آزار دهنده است.

نورترسی یا فتوفوبیا از دیگر نشانه‌های عفونت آکانتامبا است که این عضو هیئت علمی دانشگاه به آن اشاره کرد و افزود: مبتلایان به این آلودگی تحمل نور را ندارند و حتی شب‌ها هم از عینک‌های آفتابی استفاده می‌کنند.

استاد گروه انگل‌شناسی دانشگاه یادآوری کرد: عفونت قرنیه آکانتامبا بیشتر در افرادیکه از لنزهای تماسی نرم استفاده می‌کنند دیده می‌شود.

دکتر نیتی با اشاره به اینکه لنزهای نرم با اینکه از چشم بیرون نمی‎‌آیند، اما آب و همه باکتری‌های موجود در آن را جذب می‌کنند و احتمال عفونی شدنشان زیاد است تاکید کرد: لنزهای سخت همچون لنز نفوذپذیر به گاز هرگز نباید در طول شنا کردن استفاده شوند ضمن اینکه احتمال خروج این لنزها در آب از چشم بسیار زیاد است.

وی توصیه کرد: اگر قصد دارید با لنز شنا کنید، لنزهای تماسی یک‌بار مصرف و روزانه گزینه قابل اعتمادتری است چون پس از شنا می‌توانید آن را از چشم خارج کرده و دور بیندازید، برای اطمینان از سلامت چشم خود پس از شنا، توصیه می‌شود حتما پس از خارج کردن لنز تماسی، چشم‌های خود را با اشک مصنوعی یا قطره استریل چشمی بشویید، سپس لنز یک‌بار مصرف دیگری در چشم بگذارید.

عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: حتما قبل از استفاده از لنز، از نحوه استفاده صحیح آن آگاهی کافی کامل داشته باشید، هرگز لنزهای چشمی را مشترکا استفاده نکنید و پیش از استفاده اطلاعات کامل را از پزشک بخواهید.

وی هشدار داد: عفونت و میکروب آکانتامبا حتی می‌تواند از دست آلوده نیز وارد چشم شود بنابراین رعایت بهداشت دست قبل از استفاده از لنز بسیار اهمیت دارد.

استاد گروه انگل‌شناسی دانشگاه با بیان اینکه عفونت آکانتامبا باید به سرعت تشخیص و مراحل درمان طی شود، گفت: این بیماری حالت خود محدود شونده ندارد و حتما باید درمان‌هایی که توسط متخصص و به صورت ترکیبی انجام شود.

آخرین اخبار کیاپرس

●🔴 ثبت ۴۴۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در ایران؛ وزارت بهداشت بر پیشگیری از هاری تأکید کرد ●افزایش گردش کرونا در پاییز؛ آنفلوانزا هنوز شدت نگرفته است ●مصرف خودسرانه ویتامین‌ها و مکمل‌ها نیز توصیه نمی‌شود ●کدام رژیم غذایی برای لاغری بهتر است ●مواد ممنوعه در محصولات آرایشی و بهداشتی ●افسردگی کودکان و نوجوانان؛ علائم هشداردهنده‌ای که والدین نباید نادیده بگیرند ●اعضای شورای راهبردی هوش مصنوعی وزارت بهداشت منصوب شدند ●آموزش CPR به بیش از ۲ هزار شهروند تهرانی در مترو ●بیمارستان فیروزگر تهران؛ ۶۳۶ تخت فعال و ضریب اشغال ۹۵ درصد ●غربالگری سرطان ریه در افراد سیگاری بالای ۵۵ سال ضروری است ●آغاز چهارمین دوره «رسانه‌تراپی» با محوریت هوش مصنوعی و تولید محتوا ●پوکی استخوان؛ شکستگی با ضربه خفیف و کاهش قد را جدی بگیرید ●حقوق رزیدنت‌ها کافی نیست؛ بیمارستان فیروزگر ۱۱۰۰ میلیارد تومان از بیمه‌ها طلب دارد ●سکته مغزی خفیف؛ علائمی که حتی پس از چند دقیقه نباید نادیده گرفته شوند ●ورود ۱۶ آمبولانس جدید به ناوگان اورژانس همدان ●HPV مثبت لزوماً به معنای ابتلا به سرطان نیست ●۱۰ میلیون ایرانی سالمند هستند ●آیا داروهای لاغری می توانند جایگزین اصلاح سبک زندگی شوند؟ ●۷۵ درصد تهرانی ها، اضافه وزن یا چاق هستند ●اولین سمینار ملی اخلاق پزشکی در طب نظامی و تروما برگزار می شود ●مصرف همزمان داروهای گیاهی و شیمیایی همیشه بی‌خطر نیست