پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

اخبار ویژه سلامت | ۸ آذر ۱۴۰۴ | کد خبر: 191258

استفاده از روش‌های بیولوژیک و تقویت سیستم پایش سموم باید در دستور کار قرار گیرد

نویسنده: کریم جبارپور • پایگاه خبری اختصاصی سلامت کیاپرس

کیاپرس/متخصص تغذیه و عضو فرهنگستان علوم پزشکی، با تأکید بر ضرورت شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی هشدار داد نبودِ نظارت و ثبت دقیق اطلاعات تولید، سلامت مواد غذایی را در کشور با چالش جدی مواجه کرده است.

به گزارش کیاپرس، دکتر مجید حاجی‌فرجی اظهار داشت: «در اسناد بالادستی، امنیت غذایی به‌عنوان دسترسی پایدار به غذای سالم و کافی تعریف شده است. اما رکن مهم این امنیت، ایمنی مواد غذایی است که در بخش کشاورزی نظارت کافی بر آن وجود ندارد.»

دکتر حاجی‌فرجی با اشاره به آلودگی منابع آب، استفاده از کودها و سموم غیر استاندارد، و عدم رعایت دوره‌های مجاز مصرف سموم افزود: آلودگی خاک و آب باعث افزایش نیترات در محصولاتی مثل کاهو، سیب‌زمینی و پیاز می‌شود و این وضعیت در بلندمدت به کبد، کلیه، سیستم عصبی، هورمون‌ها و حتی DNA آسیب می‌زند.

او خاطرنشان کرد حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد کودهای شیمیایی و بیش از ۳۰ درصد سموم دفع آفات مصرفی غیر استاندارد و قاچاق بوده و نزدیک به ۲۰ درصد زمین‌های کشاورزی آلوده به باقیمانده سموم آفت کش هاست. همچنین طبق اعلام سازمان محیط زیست، تا ۵۰ درصد فاضلاب کارخانجات صنعتی یا کارگاهی به زمین های زراعی وارد می شود.

حاجی‌فرجی ضمن اشاره به طرح قدیمی کدگذاری و شناسنامه دار کردن مزارع که سال‌هاست رها شده گفت: “با این روش ضمن تشخیص اصالت و کیفیت محصول مشخص می‌شد از کدام مزرعه آمده، اما اینکار پس از مدتی متوقف شد.»

او با اشاره به کمبود بودجه، نیروی متخصص و تجهیزات در سازمان‌های متولی، تأکید کرد ماده ۳۵ برنامه هفتم صراحتاً مسئولیت نظارت را بر عهده سازمان حفظ نباتات گذاشته اما اقدامات عملی جدی صورت نگرفته است.

این متخصص تغذیه پیشنهاد کرد آموزش‌های ساده و کم‌هزینه به کشاورزان ارائه شود تا سم استاندارد را بشناسند، روش مصرف صحیح را بدانند و از تلفیق خطرناک سموم جلوگیری شود.

به گفته او، استفاده از روش‌های بیولوژیک و تقویت سیستم پایش سموم باید در دستور کار قرار گیرد.

او در پایان گفت: «اگر حمایت انجام نشود، کشاورز ناچار به استفاده از سموم قاچاق و ارزان می‌شود. مردم باید مطالبه‌گر شوند و سازمان‌های نظارتی نیز وارد عمل شوند

آخرین اخبار کیاپرس

●۱۶ آمبولانس جدید اورژانس همدان به بهره برداری رسید ●HPV مثبت لزوماً به معنای ابتلا به سرطان نیست ●۱۰ میلیون ایرانی سالمند هستند ●آیا داروهای لاغری می توانند جایگزین اصلاح سبک زندگی شوند؟ ●۷۵ درصد تهرانی ها، اضافه وزن یا چاق هستند ●اولین سمینار ملی اخلاق پزشکی در طب نظامی و تروما برگزار می شود ●مصرف همزمان داروهای گیاهی و شیمیایی همیشه بی‌خطر نیست ●آلزایمر دهه‌ها قبل از سالمندی کلید می‌خورد ●پشت پرده «کاهش وزن فوری» چیست؟ ●ما در پرداخت به رزیدنت ها خیلی عقب نیستیم ●واکسن آنفلوانزا ۲ میلیون و ۱۸۵ هزار تومان شد؛ دریافت با نسخه پزشک ●نگاهی به زندگی پربار شاگرد مبرز استاد دکتر محمد قریب ●کمیته کشوری آنفلوانزا، مرجع قانونی تأیید کیفیت واکسن‌ها محسوب نمی‌شود ●کدام درد شکم می‌تواند نشانه آپاندیسیت باشد؟ ●طرح آزمایشی «خاتون» برای تسهیل اهدای خون بانوان در شش شهر کشور آغاز شد ●حدود ۵ میلیون نفر در کشور پزشک خانواده دارند ●براثر واژگونی اتوبوس مسافربری در محور ساوه ـ همدان؛ ۱۱ نفر جان باختند ●چرا سن در باروری اهمیت دارد؟ ●ظرفیت تخت های بیمارستان فیروزگر به ۱۰۰۰ تخت می رسد ●افزایش ۳۵ درصدی مراجعان/کمبود پرستار نداریم ●«عصر زندگی طولانی تر، باز اندیشی در نظام ها برای زندگی بهتر»، شعار روز جهانی سالمند