پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۱۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: 98912

ارتباط داروهای هورمونی و ناباروری

ارتباط داروهای هورمونی و ناباروری

کیا پرس:یک جراح و فلوشیپ زنان و زایمان و ناباروری، نسبت به ضرورت تشخیص و درمان تنبلی تخمدان به منظور پیشگیری از بروز عوارض این بیماری، تاکید کرد.

به گزارش کیا پرس  به نقل از مهر،فرناز فاطمی، گفت: شیوع تنبلی تخمدان در جوامع مختلف بین ۵ تا ۲۰ درصد جنس مونث در سنین باروری را شامل می‌شود که میزان شیوع آن در ایران نیز در همین حد است. البته ما معتقدیم که میزان شیوع آن باید بیشتر باشد، چون در خیلی از مواقع این اختلال تشخیص داده نمی‌شود.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، در ارتباط با عوارض اختلال تنبلی تخمدان، اظهار داشت: اگر این اختلال به درستی تشخیص و درمان نشود، می‌تواند فرد را در معرض ابتلاء به دیابت، فشارخون بالا، چربی بالا و در نهایت این عارضه‌ها منجر به بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و…، شود.

فاطمی، همچنین از اختلالات خواب به عنوان شایع‌ترین عارضه تنبلی تخمدان در صورت عدم تشخیص و درمان این بیماری نام برد و افزود: اگر اختلالات قاعدگی درمان نشود، می‌تواند باعث افزایش ضخامت رحم بشود که می‌تواند منجر به سرطان‌های رحم و آندومتر شود.

این جراح و فلوشیپ زنان و زایمان و ناباروری، تاکید کرد: اکثر افرادی که دچار این اختلال هستند، ناباروری دارند. اما جزو دسته علت‌های ناباروری است که به درمان خوب جواب می‌دهد.

فاطمی با اشاره به درمان ساده تنبلی تخمدان، اظهار داشت: البته افرادی که دچار این اختلال هستند، تقریباً همیشه باید تحت درمان قرار داشته باشند و این طور نیست که با یکبار درمان، مشکل آنها حل شود. زیرا، علامت‌های اختلال باید درمان شود.

وی با اشاره به بروز این اختلال در دختران نوجوان که برای اولین بار قاعدگی در آنها اتفاق می‌افتد، گفت: نامنظم بودن قاعدگی تا دو سال اول طبیعی محسوب می‌شود ولی بعد از آن اگر این نامنظم بودن قاعدگی ادامه داشته باشد، فرد باید درمان شود. متأسفانه خیلی از والدین به خاطر فکر اشتباه از داروهای هورمونی این اختلال که تصور می‌کنند منجر به ناباروری فرزندشان می‌شود، از بردن دختر خود نزد پزشک خودداری کرده و یا اینکه اگر بروند و پزشک دارو تجویز کند، اجازه نمی‌دهند آن داروها مصرف شود.

فاطمی افزود: این داروها هیچ عارضه‌ای ندارد و بر عکس اگر اختلالات قاعدگی درمان نشود، می‌تواند به مرور زمان منجر به بروز سرطان‌های رحم و آندومتر شود. لذا، ضرورت دارد این قبیل افراد سالیانه چکاب شوند.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، به علامت‌های اختلالات تخمک گذاری به صورت قاعدگی‌های نامنظم و دیر به دیر اشاره کرد و گفت: بالا بودن سطح هورمون‌های مردانه در این قبیل افراد با افزایش موهای زائد در قسمت‌های مختلف بدن، ریزش موی سر به شکل مردانه و جوش‌های پوستی همراه است.

وی ادامه داد: روش تشخیصی دیگری که مورد استفاده قرار می‌گیرد، انجام سونوگرافی است.

فاطمی تاکید کرد: معمولاً در ۵۰ تا ۷۰ درصد موارد، این افراد دچار چاقی و اضافه وزن هستند که اولین اقدام درمانی، رژیم غذایی صحیح و کاهش وزن به میزان ۵ تا ۱۰ درصد وزن بدن است.

وی گفت: اگر رژیم غذایی صحیح به درستی اجرا شود و کاهش وزن نیز صورت بگیرد، اختلالات برطرف شده و حتی ممکن است بارداری هم اتفاق بیافتد.

آخرین اخبار کیاپرس

●۵۵۹ هزار و ۸۰۰ سالمند در مازندران؛ آیا استان برای موج سالمندی آماده است؟ ●الزامات سبزی خوردن بسته‌بندی شده اعلام شد ●ماراتن ۲۴ ساعته در انتقال خون برای نجات جان بیمار با خون نادر ●کرونا چه زمانی خطرناک می‌شود؟ ●پرداخت 55 همت از مطالبات مراکز و مؤسسات سلامت در شش ماه نخست سال جاری ●رشد جمعیت سالمند در کشورمان با شتابی فزاینده درحال افزایش است ●مصرف غذاهای بیش فراوری شده در دوران بارداری چه پیامدهای نامطلوبی به همراه دارد؟ ●از کنار پوکی استخوان به سادگی نگذاریم ●غربالگری ۳.۲ میلیون ایرانی از نظر اختلالات سلامت روان مرتبط با بحران ●روز جهانی قلب؛ «هیچ ضربانی را از دست ندهیم» ●حقوق ناشنوایان؛ از شناسایی و به رسمیت شناختن تا اجرای واقعی ●تأمین ارز مورد نیاز صنعت دارو افزایش یافت ●از درد فک تا لقی دندان؛ علائمی که نباید نادیده گرفت ●افزایش حیوان‌گزیدگی در ایران؛ ۲۰ نفر بر اثر هاری جان باختند ●حال عمومی کارشناسان مصدوم اورژانس ۱۱۵ شیراز مساعد است ●آیا درمان بیماران توسط رزیدنت‌ها درست است؟ رئیس بیمارستان فیروزگر پاسخ می‌دهد ●۷۰ درصد آمبولانس‌های اورژانس مازندران فرسوده‌اند ●هوش مصنوعی با ۲۰ ثانیه صدای شما، خطر دیابت نوع ۲ را بررسی می‌کند ●روز جهانی قلب؛ فرصتی برای یادآوری اینکه سلامت قلب از امروز آغاز می‌شود ●تغییرات رفتاری سالمندان را به حساب افزایش سن نگذارید ●بیش از ۱۰۰ هزار مجروح شیمیایی در کشور داریم