پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران

کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: 81719

آمارهای نگران کننده از مصرف شیر در ایران

آمارهای نگران کننده از مصرف شیر در ایران

کیاپرس:رییس جامعه دامپزشکی ایران با تاکید بر نبود روغن پالم در شیر، از کاهش تاسف بار مصرف شیر در کشور خبرداد.

پیام محبی رییس جامعه دامپزشکی ایران در نشست خبری روز جهانی دامپزشکی، با تاکید بر کذب بودن ادعاهای وجود پالم در شیر، گفت: بحث شیر های حاوی پالم که از ۳ سال پیش از سوی وزارت بهداشت مطرح شد، وجود خارجی نداشت زیرا در هیچ شیری در کشورمان از همان ابتدا روغنی به نام پالم اضافه نمیشد بلکه این روغن صرفا در لبنیاتی همچون ماست و بستنی بوده که برای کاهش مصرف آن اقدام شد.

وی تاکید کرد: ادعای وجود پالم در شیر در شرایطی مطرح شد که از سوی وزارت بهداشت هیچ تحقیق معتبری حتی از جامعه دامپزشکان برای اثبات این موضوع انجام نگرفت و بیان این مساله صرفا باعث کاهش چشمکیر سرانه مصرف شیر در کشورمان شد به گونه ای که هم اکنون پوکی استخوان، کاهش سطح ایمنی بدن، مشکلات دهان و دندان و نظایر آن در کشور سیر افزایشی به خود گرفته است .

رییس جامعه نظام دامپزشکان با اشاره به روند معیوب و نگاه تحقیر آمیز نسبت به مصرف لبنیات و شیر در کشورمان، افزود: به طور میانگین سرانه مصرف شیر در جهان برای هر فرد ۱۵۰ الی ۱۶۰ لیتر در سال است که اینک بسیاری از کشورهای آمریکایی و اروپایی این سد را شکسته و سرانه مصرفشان به بالای ۲۰۰ لیتر در سال نیز رسیده، موضوعی که به خاطر برخی ادعاهای کذب مصرف این مایع حیاتی را در کشور کاهش داده و حالا آرزو می کنیم که ای کاش مردم کشور دهانشان بوی شیر بدهد.

افزایش ۲۰ درصدی تب مالت در کشور
محبی همچنین با بیان اینکه متاسفانه ادعای وجود پالم در شیر های صنعتی فقط منجر به افزایش تب مالت در کشور تا سقف ۲۰ درصدی شد، ادامه داد: این امر موجب سوق روز افزون و غیر قابل پیشبینی مردم به مصرف لبنیات و شیرهای سنتی شد و این اتفاق درشرایطی افتاد که متاسفانه تقریبا همه دامداری های سنتی کشور مجوزهای بهداشتی لازم را ندارند و بی مجوز کار می کنند که به دنبال استقبال یکباره و قابل توجه مردم نسبت به مصرف شیر های سنتی، بیماری تب مالت نیز در کشور افزایش یافت و این روند همچنان پیش می رود.

وی گفت: از نظر اقتصادی نیز به هیچ عنوان افزودن پالم درشیر های صنعتی صرفه مالی ندارد، درحالیکه پالم از همان ابتدا در ماست و بستنی و فرآورده های شیری وجود داشته است، از سوی دیگر به طور طبیعی خود شیر از بدو ورود از دامداری ها به طور طبیعی حاوی ۵ الی ۶ درصد چربی خالص است که در فرآیند های مختلف میزان چربی آن را به زیر ۳ درصد(شیر کم چرب) و یا بالای ۳ درصد(شیر پرچرب) استریل و بسته بندی می کنند.سلامت نیوز

آخرین اخبار کیاپرس

●بیش از ۱۰۰ هزار مجروح شیمیایی در کشور داریم ●۱۵۰۰ نفر از دهک ششم قائنات زیر چتر بیمه سلامت رفتند ●عملکرد اثربخش سازمان اورژانس کشور در مدیریت حوادث جنگی ●سالانه بیش از هزار ابتلای جدید سرطان دهانه رحم در کشور داریم ●یارانه خدمات اعتباری ویژه پاییز ۱۴۰۵ اعلام شد ●حدود یک سوم غذاها؛ هدر می روند یا به ضایعات تبدیل می شوند ●چگونه محیط زندگی بیماران مبتلا به آلزایمر را ایمن‌تر کنیم؟ ●تجویز منطقی دارو؛ ضرورتی برای سلامت امروز و فردای کشور ●افزایش عفونت‌های تنفسی؛ مثبت‌شدن ۱۷.۴ درصد نمونه‌های کووید-۱۹ ●توزیع واکسن آنفلوانزا از امروز در داروخانه‌های منتخب ●اهدای خون جوان ۱۷ ساله در سمنان؛ اقدامی کم‌سابقه در کشور ●ارتباط استفاده از هوش مصنوعی برای پرسش‌های پزشکی با اضطراب و افسردگی در جوانان ●ثبت صادرات از محل ورود موقت در سامانه تیتک الزامی شد ●از مصرف خودسرانه مکمل منیزیم خودداری کنیم/احتمال آسیب به کلیه‌ و استخوان‌ ●حدود ۸۰ درصد ناوگان اورژانس استان گلستان فرسوده است ●🔴 ثبت ۴۴۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در ایران؛ وزارت بهداشت بر پیشگیری از هاری تأکید کرد ●افزایش گردش کرونا در پاییز؛ آنفلوانزا هنوز شدت نگرفته است ●مصرف خودسرانه ویتامین‌ها و مکمل‌ها نیز توصیه نمی‌شود ●کدام رژیم غذایی برای لاغری بهتر است ●مواد ممنوعه در محصولات آرایشی و بهداشتی ●افسردگی کودکان و نوجوانان؛ علائم هشداردهنده‌ای که والدین نباید نادیده بگیرند