پایگاه خبری تخصصی سلامت کیاپرس (KiaPress.ir)
دوشنبه ۴ آبان ۱۴۰۵
کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران
کیاپرس

مرجع رسمی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران (KiaPress.ir)

۶ مهر ۱۴۰۵ | کد خبر: 196921

🔴 ثبت ۴۴۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در ایران؛ وزارت بهداشت بر پیشگیری از هاری تأکید کرد

کیاپرس/با ثبت حدود ۴۴۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در سال گذشته، وزارت بهداشت بر ضرورت پیشگیری از هاری، واکسیناسیون سگ‌ها، مدیریت علمی جمعیت حیوانات، آموزش عمومی و مراجعه فوری پس از گزش تأکید کرد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در همایش روز جهانی هاری که در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با تأکید بر ضرورت همکاری همه دستگاه‌های مسئول در کنترل این بیماری اظهار کرد: ارائه تصویر دقیق از وضعیت هاری در کشور باید به ایجاد هماهنگی میان سازمان‌های مرتبط و در نهایت حذف انتقال هاری از حیوان به انسان منجر شود.

وی با اشاره به حضور نمایندگان بخش‌های مختلف از جمله سازمان دامپزشکی، محیط زیست، شهرداری‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی افزود: همکاری میان دستگاه‌ها نباید تنها به برگزاری نشست‌ها محدود شود، بلکه باید در اجرای برنامه‌های کنترل و پیشگیری از هاری نیز نمود عملی داشته باشد.

کنترل هاری نیازمند همکاری انسان، حیوان و محیط زیست است

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با تأکید بر رویکرد «سلامت واحد» گفت: کنترل هاری تنها مسئولیت یک دستگاه نیست و زمانی می‌توان به نتیجه پایدار رسید که سلامت انسان، حیوان و محیط زیست در کنار یکدیگر دیده شود و همه بخش‌های مسئول بر اساس یک برنامه هماهنگ حرکت کنند.

وی با اشاره به ثبت حدود ۴۴۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در سال گذشته، خاطرنشان کرد: کنترل و حذف هاری تنها با ارائه خدمات پس از گزش امکان‌پذیر نیست و اقداماتی مانند واکسیناسیون سگ‌ها، مدیریت علمی جمعیت حیوانات، آموزش عمومی و همکاری بین‌بخشی باید در اولویت قرار گیرد.

هاری؛ بیماری کشنده اما قابل پیشگیری

مرادی با اشاره به وضعیت هاری در جهان گفت: این بیماری همچنان در بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی وجود دارد و سالانه نزدیک به ۶۰ هزار مرگ ناشی از هاری در جهان رخ می‌دهد که بخش قابل توجهی از آنها مربوط به کودکان است.

وی افزود: حدود ۹۹ درصد موارد انتقال هاری به انسان در جهان با گزش سگ ارتباط دارد، اما تجربه کشورهایی که موفق به کنترل این بیماری شده‌اند نشان می‌دهد با برنامه‌ریزی منسجم و همکاری بخش‌های مختلف می‌توان زنجیره انتقال بیماری را قطع کرد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تأکید کرد: هاری پس از بروز علائم بالینی، بیماری بسیار خطرناکی است، اما با اقدامات صحیح پس از گزش می‌توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

بعد از حیوان‌گزیدگی چه کنیم؟

کارشناسان تأکید می‌کنند در صورت گزش توسط سگ، گربه یا سایر حیوانات، باید اقدامات زیر در سریع‌ترین زمان انجام شود:

  • محل گزش را بلافاصله با آب و صابون به‌طور کامل شست‌وشو دهید.
  • برای ارزیابی و دریافت خدمات پیشگیری به مرکز درمانی مراجعه کنید.
  • در صورت نیاز، واکسن هاری و سرم هاری طبق نظر پزشک دریافت شود.

مرادی خاطرنشان کرد: شست‌وشوی مناسب محل گزش، مراجعه سریع و دریافت به‌موقع واکسن و در موارد لازم سرم هاری، نقش تعیین‌کننده‌ای در جلوگیری از ابتلا به این بیماری دارد.

پیشگیری از هاری با آموزش و مشارکت عمومی

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پایان تأکید کرد: افزایش آگاهی مردم درباره خطرات حیوان‌گزیدگی، مراجعه سریع پس از گزش و اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در حوزه حیوانات، از مهم‌ترین اقدامات برای کاهش موارد ابتلا به هاری و دستیابی به هدف حذف انتقال این بیماری از حیوان به انسان است.

کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت، پزشکی و شمال ایران — https://kiapress.ir/حیوانگزیدگی-در-کشور-به-حدود-۴۴۰-هزار/

آخرین اخبار کیاپرس